ΤΟΠΙΚΑ

Οκτώ οδοκαθαριστές για όλο το Βόλο

οκτώ-οδοκαθαριστές-για-όλο-το-βόλο-712464

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου

Μπορεί όλοι να γκρινιάζουμε και με το δίκιο μας, για την καθαριότητα στην πόλη, για την έλλειψη οδοκαθαριστών ή για τον πλημμελή καθαρισμό των κάδων στο Βόλο, κυρίως και δευτερευόντως στη Νέα Ιωνία.

Από την άλλη ωστόσο υπάρχουν και οι εξηγήσεις της υπηρεσίας που έρχεται να δώσει τις δικές της, στους πολίτες και οι οποίοι αν προτιμάτε, είναι εμμέσως και οι εργοδότες τους, καθώς είναι γνωστό ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού, είναι υπηρεσίες με ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού η κάλυψη των όποιων δαπανών τους γίνεται μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας τα οποία ενσωματώνονται κάθε δίμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Οπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλου το προσωπικό είναι μειωμένο στο 1/3 περίπου σε σύγκριση με αυτό που υπήρχε πριν από 6 – 7 χρόνια περίπου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως εξηγούν, ότι οριακά βγαίνουν οι υπηρεσίες, ενώ, όπως σημειώνουν, οι άδειες που έχουν χορηγηθεί είναι ελάχιστες, ευελπιστώντας ότι ενδεχομένως από την επόμενη εβδομάδα θα αναλάβουν υπηρεσία οι 8μηνίτες οι οποίοι είναι λιγότεροι από κάθε άλλη φορά, καθώς είναι μόλις 39 εργάτες για όλο τον ενιαίο Δήμο Βόλου.

Με την έλευσή τους το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό θα πάρει την κανονική του άδεια καθώς και τα ρεπό που του οφείλονται. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, ότι στη Νέα Ιωνία εργάζονται μόλις τέσσερις οδοκαθαριστές, ενώ στον πρώην Δήμο Βόλου ο αντίστοιχος αριθμός είναι μόλις οκτώ άτομα.

Επίσης στη Νέα Ιωνία ο αριθμός των εργαζομένων είναι μόλις 25 άτομα, ενώ στο Δήμο Βόλου ο αντίστοιχος αριθμός είναι 38 άτομα. Επιπλέον εκτός από την αποκομιδή και την καθαριότητα πεζόδρομων, πλατειών και πεζοδρομίων από τους οδοκαθαριστές, υπάρχουν και οι αρμοδιότητες καθαρισμού των λαϊκών αγορών και του καθαρισμού των ακτών που τα τελευταία χρόνια έχουν χρεωθεί στην υπηρεσία.

Η αποκομιδή

Εξάλλου ένα απορριμματοφόρο απορριμμάτων το πρωί και ένα άλλο το απόγευμα και μόνο στον κεντρικό τομέα του Βόλου θα κινηθούν σήμερα, ανήμερα της Παναγίας, από την υπηρεσία καθαριότητας. Επίσης το πρωί θα κινηθεί και ένα απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των υλικών της ανακύκλωσης.

Σημειώνεται πως ο κεντρικός τομέας της πόλης ορίζεται στο τμήμα που περικλείεται από τους δρόμους: Από Μεταμορφώσεως μέχρι Κασσαβέτη και από την παραλία μέχρι τη Ανθ. Γαζή συμπεριλαμβανομένης και της οδού Πολυμέρη. Επίσης στη Νέα Ιωνία θα κινηθεί σήμερα το πρωί ένα μόλις απορριμματοφόρο το οποίο θα περισυλλέξει τα απορρίμματα όπως κάθε Σάββατο, δηλαδή από τους κεντρικούς δρόμους, από ουζερί, ταβέρνες και καταστήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου