ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΥΑΜΒ και η διοίκηση

η-δευαμβ-και-η-διοίκηση-851206

Η χθεσινή συζήτηση στη ΔΕΥΑΜΒ για το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης έδωσε τη δυνατότητα ακόμη και στους πλέον αδαείς να αντιληφθούν ότι η Επιχείρηση έχει πάψει προ πολλού να είναι ένα μικρό μαγαζάκι, όπως ίσως ήταν και πριν 15 ή 20 χρόνια.
Πλέον η Επιχείρηση απασχολεί 200 περίπου εργαζόμενους, ενώ ο νέος Οργανισμός προβλέπει 270 οργανικές θέσεις. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και άλλα τόσα τα έργα που καλείται να διαχειριστεί από εθνικούς, κοινοτικούς ή ιδίους πόρους Και βέβαια με δεδομένο ότι τα έργα του περιβάλλοντος μπαίνουν δυναμικά πλέον στη ζωή μας, είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια ο ρόλος της θα συνεχίσει να είναι το ίδιο σημαντικός. Ενδεικτικό της δυναμικής της Επιχείρησης είναι επίσης το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα υδρόμετρα της ΔΕΥΑΜΒ είναι 68.000 στα όρια ευθύνης της, ενώ σε ετήσια βάση η αύξησή τους ανέρχεται στα 2.000 υδρόμετρα.
Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες της αρμοδιότητες είναι βέβαιο ότι η ΔΕΥΑΜΒ χρειάζεται ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Χθες στο συμβούλιο υπήρξε ικανοποίηση από πολλές πλευρές γι΄ αυτό το σφιχτό μοντέλο διοίκησης, το Συμβούλιο Προγραμματισμού, το οποίο θα κάνει την προεργασία των θεμάτων που εισάγονται προς συζήτηση και εν συνεχεία προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε ή άφησαν να εννοηθεί οι κ.κ. Στάμος και Λημνιός κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, χρειάζεται επιπλέον να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των στελεχών της. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνον όταν η διοίκηση γνωρίζει τα θέματα και επιπλέον αξιολογεί σε καθημερινή βάση το έργο που παράγει κάθε εργαζόμενος. Γιατί η καταγγελία που ακούστηκε από το Γιάννη Στάμο και η οποία δεν ακούσαμε να διαψεύδεται από κάποιον εκπρόσωπο των εργαζομένων που ήταν παρόντες, ότι δηλαδή «κτυπούν κάρτα και στη συνέχεια πηγαίνουν και δουλεύουν αλλού» δεν τιμά κανέναν. Ούτε στο Δήμο Βόλου ούτε στο Δήμο Νέας Ιωνίας…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου