ΤΟΠΙΚΑ

Απουσίες για Ολυμπιακό οι Χάιντουτσεκ και Πακάλτσης

απουσίες-για-ολυμπιακό-οι-χάιντουτσε-851206

Ο Πάβελ Χάιντουτσεκ φαίνεται ότι δύσκολα θα επιστρέψει στο Βόλο και μαζί με τον Θοδωρή Πακάλτση θα είναι δυο σημαντικές απουσίες στο ματς της Κυριακής με τον Εθνικό.
Ο Πολωνός μέσος περνά προσωπικό δράμα και μετά το ματς με τις Σέρρες ξαναπήγε στην πατρίδα του, όπου η μητέρα του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αυτό λίγο μετά το θάνατο του πατέρα του. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΠΑΕ να λυθεί το συμβόλαιό του.
Βέβαια και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην πατρίδα του και επέστρεψε την παραμονή του αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Μάλιστα το πόσο πολύτιμο τον θεωρεί ο προπονητής φαίνεται και από το γεγονός ότι τον επέλεξε για την αρχική 11άδα, παρ’ ότι ήταν απροπόνητος και μάλιστα ήταν από τους καλύτερους.
Ο Χάιντουτσεκ, όπως λένε όσοι τον ξερόυν καλά, πολύ δύσκολα θα ξαναπαίξει φέτος στον Ολυμπιακό και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στην Πολωνία μέχρι το τέλος της σεζόν και θα είναι μόνιμη απώλεια για τον Ολυμπιακό.
Επίσης για την Κυριακή απώλεια είναι και αυτή του τιμωρημένου Θοδωρή Πακάλτση, ο οποίος έχει παίξει σε όλα τα ματς και το 2008 επιστρατεύτηκε στα… μετόπισθεν μετά τον τραυματισμό του Βασίλη Φλώρου. Στα 5 τελευταία ματς που ο Ολυμπιακός είναι αήττητος, ο Πακάλτσης ήταν δίδυμο με τον Άκη Πέτρου στο κέντρο της άμυνας, με την ομάδα να έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ το 2008.
Η απουσία του Πακάλτση θα δώσει την ευκαιρία στον Φελιτσιέν Σίνγκμπο να κάνει το ντεμπούτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού και ο Αφρικανός δίχως σοβαρό απρόοπτο την Κυριακή θα πάρει φανέλα βασικού και θα αγωνιστεί στο πλευρό του Άκη Πέτρου.
Η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής θα βρει τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν τον έκτο κατά σειρά εκτός έδρας αγώνα τους στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Προηγήθηκαν οι επισκέψεις τους στις έδρες του Θρασύβουλου, του Ιωνικού, του Ηλυσιακού, που έχασαν και της Καλλιθέας με τον Εθνικό Αστέρα, που απέσπασαν ισοπαλίες, από τις τέσσερις συνολικά που μετρούν μακριά από το Βόλο.
Ο Εθνικός, ο οποίος προέρχεται από το «διπλό» στην Καλαμάτα σε βάρος της ομώνυμης ομάδας, κατέχει την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει 19 βαθμούς μετά από 13 ματς, οκτώ περισσότερους από τον Ολυμπιακό που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου μπορεί να παραμένουν αήττητοι στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, ωστόσο η μία μόλις νίκη και οι πέντε ισοπαλίες (εκ των οποίων οι τέσσερις συνεχόμενες), είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του Ολυμπιακού στην κατάταξη, ενώ στα τελευταία παιχνίδια του έχει μόλις δύο γκολ και αυτά από στημένες φάσεις
Η ουσία είναι ότι η ομάδα παραμένει κάτω από την διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού και θα επιδιώξει να βρεθεί από πάνω μέχρι το τέλος του α’ γύρου. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τουλάχιστον έξι βαθμούς στα παιχνίδια με Εθνικό (εκτός), Καλαμάτα, ΠΑΣ Γιάννενα (στον Βόλο) και Αιγάλεω (εκτός).
Κατόπιν των αλλαγών που έγιναν στο πρόγραμμα, ο Ολυμπιακός θα παίξει στις 17/2 στο Ελληνικό με τον Εθνικό, ενώ στις 24 Φεβρουάριου θα υποδεχθεί την Καλαμάτα κι αμέσως, τρεις μέρες μετά και ημέρα Τετάρτη (27/2), είναι πάλι γηπεδούχος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο α΄ γύρος θα κλείσει στις 2 Μαρτίου στο Αιγάλεω.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου