ΤΟΠΙΚΑ

Απεργώ μεν, αλλά δεν σιωπώ

απεργώ-μεν-αλλά-δεν-σιωπώ-851206

Απήργησα βεβαίως, επειδή δεν διανοούμαι να παίξω το ρόλο του απεργοσπάστη και του διασπαστή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συμφωνώ πλήρως και με την «επανάσταση των ευνοούμενων». Και εξηγούμαι αμέσως:
1. Από θέση αρχής, ηθικής στάσης και κοινής λογικής είμαι υπέρ ενός και μοναδικού φορέα κύριας ασφάλισης όλων των εργαζομένων. Και από κει και πέρα κάθε κλάδος να έχει το επικουρικό του ταμείο.
2. Όταν κάποια ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης στηρίζονται σε «κοινωνικούς πόρους», που καταβάλλουν, ως μη όφειλαν όλοι οι άλλοι πολίτες με μορφή διαφόρων –οσήμων, δεν είναι δα και ληστεία να επιστρέφουν το 10% αυτών των ειδικών πόρων για την ασφαλιστική στήριξη εκείνων από τους οποίους εισπράττονται αυτοί οι πόροι. Ιδίως όταν είναι φανερό ότι χωρίς αυτό το «κοινωνικό χαράτσι» υπέρ των ταμείων, νομικών, δικηγόρων, γιατρών, φαρμακοποιών και δημοσιογράφων, μάλλον δεν θα ήταν τόσο ανθηρά τα οικονομικά τους.
3. Όταν οι πολίτες καταβάλλουν το αγγελιόσημο για διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης, είτε είναι ημερήσιες ή εβδομαδιαίες εφημερίδες, είτε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, είτε περιοδικά, δεν αποδέχομαι ως ηθικό και νόμιμο αυτά τα χρήματα να μην καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Δημοσιογράφους, εκδότες, τεχνικούς, υπαλλήλους, εικονολήπτες κλπ.
4. Δεν δέχομαι να χωρίζονται όσοι υπηρετούν την ενημέρωση σε πατρίκιους με καλή ασφάλιση και σε πληβείους που στέλνονται στο ΙΚΑ. Δεν αισθάνομαι ότι είμαι περισσότερο δημοσιογράφος από την Χιώτισσα συνάδελφο μου Αγγελική Χατζηδημητρίου, που έχει τεράστιες ανάγκες ειδικής θεραπευτικής αγωγής, αλλά δεν την καλύπτει ο «Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης», όπως καλύπτει την τελευταία σουρλουλού που ασχολείται με τις πορδές του Ψινάκη σε αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης.
Κατά τούτο τουλάχιστον ένας ενιαίος φορέας για όλους τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, σε όλη την Ελλάδα, θα ήταν το ελάχιστο που έπρεπε να δεχθούμε.
Αυτά, με πλήρη επίγνωση του ότι θα υποστώ συνέπειες, όπως και στο παρελθόν, όταν αρθρογραφούσα κατά του «τσαμπατζιδισμού» που υποβίβαζε τους δημοσιογράφους σε ζήτουλες του κράτους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου