ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μπλέξιμο
Δεν ήταν λίγοι στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου που έδειξαν ότι δεν είχαν ξεκάθαρη εικόνα για το αντικείμενο της συνεδρίασης ούτε σαφή άποψη πάνω στο θέμα που έπρεπε να τοποθετηθούν. Μπλέχτηκαν επιτροπές με άτυπες επιτροπές, θεσμοί και αρμοδιότητες, ρόλοι και συνεδριάσεις διευρυμένες, όλα σε ένα ατελείωτο κουβάρι…
Εδώ όμως διαμαρτυρήθηκε ο νέος πρόεδρος της ΑΝΕΜ Αρ. Νιζάμης ότι δεν ρωτήθηκε η Αναπτυξιακή πριν τη χθεσινή συνεδρίαση, δηλαδή η Εταιρεία που θα αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου δράσης για τους Μεσογειακούς στη Μαγνησία. Οπότε καταλαβαίνεται για παραέξω…
Β.Σ.

Εκεχειρία
Τελευταίος στη λίστα ομιλητών στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ο Λεων. Αναστασίου. Σύντομος όμως και περιεκτικός. Ας ελπίσουμε, είπε, να μη χρειαστεί να συνάψουμε Μεσογειακή εκεχειρία με τους άλλους φορείς.
Β.Σ.

Χωρίς πρόβλημα
Τώρα που όλα μεταξύ νομάρχη Μαγνησίας και Γ.Γ. Περιφέρειας είναι «μέλι-γάλα» εκδηλώθηκε από άλλη πλευρά προθυμία…σύγκρουσης με τον Φ. Γκούπα, εάν χρειαστεί, ώστε να καταστεί σαφές ότι η Μαγνησία δεν είναι «απόπαιδο της Θεσσαλίας». Την πρόθεση εκδήλωσε ο πρώην νομάρχης Ι. Πρίντζος, ο οποίος παρακολουθώντας από τηλεόρασης τις δηλώσεις τεσσάρων νομαρχών και Γ.Γ., που συναντήθηκαν πρόσφατα, δεν άκουσε να γίνεται αναφορά για το έργο Βόλου-Βελεστίνου. «Πλέον δεν έχω πρόβλημα να τα πω στον περιφερειάρχη», προειδοποίησε ο κ. Πρίντζος.
Β.Σ.

Τα αντανακλαστικά
της Νομαρχίας
Επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, οφείλουμε να επισημάνουμε την άμεση αντίδραση της Νομαρχίας Μαγνησίας σε σχόλιο της στήλης σχετικά με τις ελλείψεις στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων. Με εντολή του Νομάρχη Μαγνησίας υπεύθυνοι της Νομαρχίας τηλεφώνησαν στον υπεύθυνο του Γηροκομείο, κ. Θανάση Γκαβαρδίνα, και υποσχέθηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα παραδώσουν στο ίδρυμα 4 τόνους πετρέλαιο για τις ανάγκες των ηλικιωμένων. Μετά το σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τηλεφώνησαν και αρκετοί ιδιώτες για να συνδράμουν τηλεφωνικά. Μας τηλεφώνησε χθες το πρωί έμπλεος ικανοποίησης ο 83χρονος ήρωας (το επαναλαμβάνουμε) Θανάσης Γκαβαρδίνας, για να εκφράσει την ικανοποίησή του κυρίως προς τη Νομαρχία, αλλά και στους πολίτες που ανταποκρίθηκαν. Ευτυχής μας μιλούσε απ΄ το τηλέφωνο και νιώσαμε λίγη από την ζεστασιά αυτής της ευτυχίας.
Χ.Μ

Επαρχος
ο Φώτης
Μέχρι τώρα ο νομαρχιακός σύμβουλος Φώτης Ζεμπέκης είχε τον τίτλο του Σποραδάρχη. Μετά την τελευταία συνάντηση του νομαρχιακού κλιμακίου με τους τοπικούς φορείς στο νησί, κάλλιστα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του έπαρχου. Στη συνάντηση αυτή ο Φώτης Ζεμπέκης με σθένος υποστήριξε ότι γιατρειά για τα προβλήματα των Βορείων Σποράδων θα είναι μόνο η ίδρυση επαρχείου.
Χ.Μ

Επερώτηση
για τη Συμφωνική
Επερώτηση κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Τέλης Δουλόπουλος σχετικά με τις συμβάσεις που υπογράφουν ορισμένοι μουσικοί με τη συμφωνική ορχήστρα και τους όρους που αυτές περιλαμβάνουν. Οι συμβάσεις υπογράφονται με αφορμή τη συναυλία που θα γίνει προς τιμήν του πρώην μαέστρου Συμεών Κόγκαν. Όμως ο κ. Δουλόπουλος θεωρεί ορισμένους από τους όρους της συγκεκριμένης σύμβασης απαράδεκτους, αφού υπάγονται στο καθεστώς της πολιτικής λογοκρισίας των καλλιτεχνών. Θα συζητηθεί το θέμα και θα δούμε.
Χ.Μ

Ο αγώνας
των βενζινοπωλών
Μπορεί οι βενζινοπώλες να δίνουν αγώνα με στόχο να δοθεί παράταση για την εφαρμογή του νέου συστήματος για την εξομοίωση του φόρου των καυσίμων, όμως πάρα πολλοί συνάδελφοί τους ήδη έχουν αποκτήσει κωδικούς και παραστατικά του νέου συστήματος. Φημολογείται από τους 8.000 βενζινοπώλες της χώρας, οι 5.000 ήδη έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα. Το μέτωπο έσπασε. Γίνεται αγώνας έτσι;
Χ.Μ

Αναμένονται
εξελίξεις
Από την ερχόμενη Τρίτη θα έχουμε εξελίξεις σε δύο σημαντικά θέματα, τα οποία απασχόλησαν έντονα την τοπική επικαιρότητα. Για να δούμε, τι θα δούμε.
Χ.Μ

Εκανα
λάθος…
«Έκανα το λάθος που άκουσα τους συνεργάτες μου και τον αδελφό μου, που με παρότρυναν να μην κλείσω την Πειραματική Σκηνή επειδή οι υπεύθυνοί της είχαν αναλάβει ειλημμένες υποχρεώσεις για την πρώτη παραγωγή που ανέβασαν στο χώρο». Η δήλωση από το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας χθες το μεσημέρι για τις τριβές της Δημοτικής Αρχής με τους υπεύθυνους της σκηνής…
Α.Τ.

Θα τους δώσουν
στέγη
…Πάντως στη Νέα Ιωνία εκπρόσωποι της Ομάδας Πλειοψηφίας έλεγαν χθες ότι εκτιμούν πως μετά το «σφράγισμα» της Σκηνής από τη Δημοτική Αρχή θα γίνει μετεγκατάστασή της σε χώρο που θα τους παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου.
Α.Τ.

Ερχονται
και άλλες
«Έρχονται και άλλες παραιτήσεις στην Αντιπροσωπεία». Τάδε έφη χθες από τα ερτζιανά το παραιτηθέν μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Γιάννης Ταμίας…
Α.Τ.

Διαμαρτυρίες
για την Εξωραϊστική
ΕΧΕΙ ΦΩΤΟ
Τις διαμαρτυρίες του επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τη λειτουργία του μοναδικού θερινού κινηματογράφου που λειτουργεί στο Βόλο. Της Εξωραϊστικής. Ο κ. Θανάσης Πολίτης διαμαρτύρεται γιατί το πρωί της Τρίτης «με απόφαση των ενοίκων της πολυκατοικίας Θέτις προέβησαν στην κοπή των πρασίνων που περιβάλλουν τον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της πόλης. Είναι η δεύτερη φορά, προσθέτει ο κ. Πολίτης, που προσπαθούν με δόλιους τρόπους να πλήξουν τις καλοκαιρινές προβολές, τώρα που άρχισε μία πολύ καλή συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το Σινέ Μεσόγειος».
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου