ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ: Ολοι στο δρόμο σήμερα…

απεργια-ολοι-στο-δρόμο-σήμερα-851206

Παραλύει σήμερα ο Βόλος. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, μικρομεσαίοι, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί και δικηγόροι στέλνουν δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα στην Κυβέρνηση, συμμετέχοντας στη σημερινή γενική πανεργατική απεργία για τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό.
Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αναμένεται να είναι καθολική. Στο Βόλο πραγματοποιούνται δύο απεργιακές συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Η πρώτη συγκέντρωση ΕΚΒ – ΑΔΕΔΥ και επιστημονικών φορέων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 9 το πρωί, ενώ η δεύτερη συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
Η σημερινή απεργία αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο για τις περαιτέρω εξελίξεις στο ασφαλιστικό, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στη διαδικασία της εφαρμογής των αλλαγών.
Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, το προσωπικό των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί και υπάλληλοι τεχνικών εταιριών, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υπάλληλοι δικαστηρίων και δικαστικοί επιμελητές, δάσκαλοι, καθηγητές, καθώς και καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, ναυτικοί και λιμενεργάτες, οδηγοί φορτηγών, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου λόγω της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.
Λόγω της απεργίας αποκομιδή σήμερα θα γίνει μόνο από το Νοσοκομείο Βόλου και τις Κλινικές από ένα απορριμματοφόρο.
Μετ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις με τον ΟΣΕ, καθώς οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και από το Βόλο θα πραγματοποιηθεί ένα κοινωνικό δρομολόγιο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Με ανακοινώσεις τους σωματεία και φορείς καλούν τους πολίτες ανά κλάδο να συμμετέχουν στην σημερινή απεργία.
Η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ουσιαστικά το θεσμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, επισημαίνουν συνδικαλιστές του ΕΚΒ.
Ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε κατηγορίες, η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, εκτός των περιπτώσεων που συνυπάρχει πρόβλημα υγείας, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αποχαρακτηρισμού κλάδων, επιχειρείται να νομιμοποιηθεί μέσα από έναν προσχηματικό διάλογο συμπληρώνουν, υπογραμμίζοντας ότι οι επιλογές αυτές της κυβέρνησης κινούνται στα πλαίσια των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που προωθεί με στόχο την ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μεταφοράς νέων βαρών στις πλάτες των ασφαλισμένων.

Ολοι στο δρόμο
Η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος συνταξιούχων ΝΑΤ, ο σύλλογος Καθαριστριών, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Ν. Μαγνησίας σε ανακοινώσεις τους μεταξύ άλλων καλούν όλους να δώσουν βροντερό παρών στη σημερινή απεργία, ώστε να μην ανατραπούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα που κατοχύρωσαν οι εργαζόμενοι με αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.
Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης.
Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ καλεί “να μπουν όλες οι δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν χτυπηθούν τα κέρδη των βιομηχάνων και όσων τους στηρίζουν, τα μεροκάματα και οι μισθοί θα συνεχίσουν να είναι άθλιοι.»
Σύμφωνα με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που παρά την απόρριψη των προτάσεων του ΣΕΒ, εντούτοις το πλαίσιό της δεν ανταποκρίνεται, είναι ξένο με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου