Στον π. Θωμά Συνοδινό το αρχείο Χριστόδουλου

Τελευταία ενημέρωση: 2008-02-13, 00:00:00
Δημοσιεύθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Αθηνών η "ιδιόγραφη διαθήκη" του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, η οποία φέρει ημερομηνία 15 Μαΐου 2007.
Σύμφωνα με αυτήν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος αφήνει "άπαντα τα άμφιά του" στην Αρχιεπισκοπή για να τοποθετηθούν στο υπό σύστασιν εκκλησιαστικό μουσείο. Τα βιβλία του στην αρχιεπισκοπή τα αφήνει ως "προίκα", όπως τονίζει, για την υπό σύστασιν Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη στο "εν Ψυρρή αναπαλαιωθέν ήδη κτίριον του ποτέ Κακουργιοδικείου".
Ολα τα κινητά της κατοικίας του στην Πλάκα και στο Π. Ψυχικό, που ανήκουν στον ίδιον, όπως π.χ. εικόνες, αργυρά αντικείμενα κλπ., τα αφήνει, επίσης, στο υπό σύστασιν εκκλησιαστικό μουσείο.
Τα ατομικά του είδη, δηλαδή ράσα κλπ. ζητεί να κατανεμηθούν, όπως τονίζει, ανά ένα στους "καλούς συνεργάτες μου εις την διοίκησιν και την ιεραποστολήν".
Η επίπλωσις των δύο κατοικιών του ανήκει εις την αρχιεπισκοπή. Και τονίζει ότι χρήματα δεν έχει.
Ιδιαίτερη μνεία ο Χριστόδουλος κάνει στον πρωτοσύγκελο πατέρα Θωμά Συνοδινό, στον οποίο αφήνει ένα σετ εγκολπίου και σταυρού και τονίζει: "Υπήρξεν πιστός, έντιμος, αδέκαστος, δίκαιος, ισχυρός κατά θέλησιν".
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος αναφέρει επίσης ότι "όσα τινά χρήματα ευρεθούν τυχόν εις τα θυλάκιά μου να δοθούν εις αυτόν (σ.σ. τον πρωτοσύγκελο)".
Στον αδελφό του Ιωάννη, ο Μακαριστός δεν αφήνει τίποτα, διότι, όπως τονίζει "έχει τα προς το ζήν αναγκαία εκ της συντάξεώς του".
Για τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο ο Μακαριστός τονίζει:
"Εις τον αφοσιωμένο μέχρι τέλους διακονήσαντά με μετ΄αυταπαρνήσεως παραδειγματικής Βρεσθένης Θεόκλητον αφήνω μίαν πλήρη στολήν. Και την ευχήν μου".
Όσο για τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο και τους διακόνους του Ιωαννίκειο και Άνθιμο, τους αφήνει από ένα εγκόλπιο, ως ενθύμιο.
Τέλος, το αρχείο του ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος το αφήνει στο Θωμά Συνοδινό και εκτελεστές της διαθήκης του αφήνει το Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο και τον πρωτοσύγκελο Θωμά Συνοδινό.
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=