ΤΟΠΙΚΑ

Εργατικό ατύχημα υπαλλήλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας στα Λεχώνια

εργατικό-ατύχημα-υπαλλήλου-της-υπηρε-717247

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Θύμα ατυχήματος έπεσε, σήμερα το πρωί, κατά την ώρα της εργασίας του, εργαζόμενος – συνοδός απορριμματοφόρου, στην Υπηρεσία Καθαριότητας, στη Δημοτική Ενότητα της Αγριάς, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο.

Το δυσάρεστο γεγονός συνέβη, γύρω στις 09:30, όταν το καινούργιο απορριμματοφόρο αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών, κινούμενο με ταχύτητα περίπου 35 χλμ και με πορεία προς τα Άνω Λεχώνια, περνώντας πάνω από κυρτό εξόγκωμα («σαμαράκι») του οδοστρώματος, αναταράχτηκε, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο εργαζόμενους – συνοδούς να χάσει την ισορροπία του από το τράνταγμα, καθώς το χέρι του έφυγε από τη λαβή στήριξης, και να πέσει στο δρόμο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε από το συνάδελφό του το 166 και ο Προϊστάμενος του Πολυδύναμου Τμήματος Αγριάς, ο οποίος και έσπευσε στο χώρο του ατυχήματος, μαζί με το Διευθυντή της Υπηρεσίας, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή για έλεγχο της προόδου των εργασιών στην Ενότητα.

Ο τραυματισθείς υπάλληλος διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και του παρασχέθηκε η ενδεδειγμένη ιατρική βοήθεια και θεραπευτική αγωγή.

Η διάγνωση έδειξε ότι υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο, ενώ τραυματίστηκε ελαφρύτερα στο κεφάλι και το αριστερό χέρι του. Αφού υποχωρήσει το οίδημα στο πόδι, τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Δευτέρα, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο.

Τον εργαζόμενο, πέραν του άμεσου Προϊσταμένου του και του Διευθυντή της Υπηρεσίας, επισκέφτηκαν η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, καθώς και συνάδελφοί του από την υπηρεσιακή μονάδα της Αγριάς, μεταφέροντας τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση.

Παράλληλα, η Διεύθυνση προχώρησε άμεσα στη δήλωση του ατυχήματος στο ΙΚΑ, με την προσκόμιση των απαραίτητων παραστατικών, ενώ ενημερώθηκε, καταρχάς τηλεφωνικά, για το συμβάν και η Επιθεώρηση Εργασίας, την οποία η Υπηρεσία θα επισκεφτεί, τη Δευτέρα, για τη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Για την Διεύθυνση Ο Προϊστάμενος Χρήστος Τσιλιός

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου