ΤΟΠΙΚΑ

Το Ιερό Λείψανο του Αγ. Γεωργίου του Καρσλίδου στην Αφησσο

το-ιερό-λείψανο-του-αγ-γεωργίου-του-καρ-717342

Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία αποτελεί η έλευση του Ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Αγίου Γεωργίου Καρσλίδου από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας, η οποία θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Αφήσσου, από τις 10 έως τις 15 Aυγούστου, προς αγιασμό και ευλογία Κλήρου και λαού.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου θα πραγματοποιηθεί επισήμως, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στην πλατεία της Αφήσου.

Θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών θα εξελιχθεί ως εξής:

Tην Κυριακή 11 Αυγούστου θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Διονυσίου Ράπτη (Ι.Μ. Δράμας). Στις 8.15 μ.μ. θα ψαλεί παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιουστίνου Κωνσταντά, ενώ την Δευτέρα 12 Αυγούστου θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 8.15 μ.μ. παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή.

Την Τρίτη θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 8.15 μ.μ. Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου και την Τετάρτη θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 8.15 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί της εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην συνέχεια προγραμματίζει η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου. Ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Αφήσου, τις ημέρες του προσκυνήματος θα είναι ανοικτός από τις 7.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου