ΤΟΠΙΚΑ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

δεμένα-τα-πλοία-στα-λιμάνια-851206

Δεμένα θα παρέμειναν και χθες τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς υπήρχε γενικό απαγορευτικό απόπλου, από και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν και η έντασή τους τοπικά φτάνει και τα 10 μποφόρ.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Ιονίου, καθώς και εκεί πνέουν άνεμοι έως 9 μποφόρ.
Σε ότι αφορά τις εναέριες συγκοινωνίες, μέχρι τις 11 το πρωί χθες είχαν ακυρωθεί τρία δρομολόγια των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα προς Σητεία, Μήλο και Ιωάννινα, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στα αεροδρόμια προορισμού.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, σε ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, όπου ήδη σημειώθηκαν από την Παρασκευή. Βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Πελοποννήσου και Ευβοίας.
Χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στα ορεινά των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Φλώρινας. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου, των 3-5 Πηγαδιών και του Καϊμακτσαλάν, όπως και στους δρόμους από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.
Με αλυσίδες γίνεται επίσης, λόγω χιονιού και παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, καθώς και στο δρόμο από Καστοριά προς Ιωάννινα μέσω Νεστορίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου