ΤΟΠΙΚΑ

Νέα προγράμματα Stage στη Μαγνησία

νέα-προγράμματα-stage-στη-μαγνησία-851206

Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (STAGE) για ανέργους ηλικίας I8-30 ετών στην Περιφέρεια ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, στο πλαίσιο των συγκεκριμένων σχεδίων:
– Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης με τίτλο «Διαδρομές Απασχόλησης» (Φορέας υλοποίησης ΔΕΟΒ) και «Προώθηση Νέων Επιχειρήσεων στο Μεταξουργείο» (Φορέας υλοποίησης ΔΕΜΚΑ).
– Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων Αστικής Ανάπτυξης, με τίτλο «Ολοκληρωμένες Αστικές παρεμβάσεις Δήμου Νέας Ιωνίας Γερμανικά – Πέτρινα» και «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης Δυτικών Συνοικιών Δήμου Βόλου» (Νεάπολη- Παλαιά)
– ΟΠΑΑΧ Ν. Πηλίου και καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής.
Στο πρόγραμμα «απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» (STAGE) μπορούν να συμμετέχουν
– Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με προτεραιότητα σε αυτές του ιδιωτικού.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 9 μήνες και αφορά σε ένα μήνα θεωρητική και πρακτική εξοικείωση με το εργασιακό περιβάλλον και 8 μήνες για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν και στα δύo προγράμματα θα έχουν επιλεγεί από τις αρμόδιες τριμελείς επιτροπές για να συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρόγραμμα, όπως προβλέπεται στα σχέδια ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που έχουν ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
– Για το πρόγραμμα STAGE ο ΟΑΕΔ καταβάλλει 25 ευρώ για ασκούμενους πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ ανά ημέρα μικτά και 21 ευρώ για τους διπλωματούχους μεταλυκειακού ΙΕΚ ή αποφοίτους Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, ΤΕΛ, ΕΠΑ, TEE, Β΄ κύκλου ή ισοτίμων τίτλων σπουδών.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα και να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ: ΚΠΑ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 9.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από 11 έως 26 Φεβρουαρίου 2008.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου