ΤΟΠΙΚΑ

“Θα απαντά με έργα και όχι με συνθήματα”

θα-απαντά-με-έργα-και-όχι-με-συνθήματα-851206

” Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε τρόπους, ώστε από κοινού, εν συμπνοία και ομονοία, να προχωρήσουμε στην εξυγίανση όσων νοσηρών στοιχείων ταλαιπωρούν το σώμα της Εκκλησίας”, τονίζει σε συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή” ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Ο προκαθημένος της ελλαδικής εκκλησίας επισημαίνει παράλληλα την ανάγκη “να βρούμε τρόπους ώστε σε κάθε μορφή ποιμαντικής δραστηριότητας να μεταγγίσουμε την ελπίδα στον αγωνιζόμενο σύγχρονο άνθρωπο. Η Εκκλησία δεν έχει κανέναν λόγο να προβάλει συνθήματα, αλλά να κάνει φανερό, έργω και λόγω, το μήνυμα του Μόνου Αρχηγού της, ότι ο Χριστός αναστήθηκε και άρα η ελπίδα μπορεί να διαποτίζει και τις χειρότερες στιγμές της ζωής μας”.
Απαντώντας σε ερώτηση τι εκφράζει η ψήφος της Ιεραρχίας προς το πρόσωπό του, ο κ. Ιερώνυμος σημειώνει:
“Θέλω να πιστεύω ότι η Ιεραρχία επικρότησε τη σταθερή εμμονή μου στη διατήρηση και ενίσχυση του συνοδικού ήθους, το αίσθημα ανάγκης για ενότητα και καταλλαγή. Και ίσως τη δεδηλωμένη επιθυμία μου να εργασθούμε συλλογικά και εν ομονοία”.
Ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει περαιτέρω ότι “οι καιροί είναι δύσκολοι, ο λαός μας βιώνει στη σάρκα του μια απογοήτευση από όσα ενδεχομένως προσδοκούσε, από τα οράματα συλλογικής ευτυχίας των περασμένων δεκαετιών, ζητάει να γευθεί αλήθεια και ζωή” και ως εκ τούτου “είναι χρέος μας, το αδαπάνητο χρυσάφι της παραδόσεώς μας να κοπεί σε σύγχρονο νόμισμα. Οσον αφορά στον Μακαριστό προκάτοχό μου, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και να επαυξήσουμε την κληρονομιά που μας άφησε”.
Αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Ιερώνυμος επισημαίνει:
” Ο δοκιμασμένος τρόπος συμπορεύσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας αποτελεί την ασφαλέστερη βάση για την κοινή μας πορεία”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου