ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή Ελιάς στη Δράκεια Πηλίου

γιορτή-ελιάς-στη-δράκεια-πηλίου-718086

Γιορτή Ελιάς με τριήμερες εκδηλώσεις ψυχαγωγικές, γευσιγνωσίας αλλά και ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Δράκεια του Πηλίου.

Οι εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 10 Αυγούστου θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου και αναμένεται να προσελκύσουν κατοίκους αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, για να ενημερωθούν από ειδικούς για την καλλιέργεια της ελιάς, να χορέψουν με νταούλια και ζουρνάδες, να γευθούν το παραδοσιακό ρεβυθόρυζο, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να μετάσχουν σε διαγωνισμούς μαγειρικής και να χορέψουν σε παραδοσιακό γλέντι.

Η έναρξη της γιορτής θα σημάνει το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί με ενημερωτική εκδήλωση ειδικών επιστημόνων για την καλλιέργεια της ελιάς, όπου θα εγκαινιαστεί θεματική έκθεση με προϊόντα – παράγωγα της ελιάς.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 11 Αυγούστου το πρωί μετά τη θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα όπου θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι με νταούλι και χορό και θα προσφερθεί παραδοσιακό ρεβυθόρυζο από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο «Η Δράκεια». Την ίδια ημέρα, την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 8,30 το βράδυ, στην Κάτω Πλατεία Δράκειας θα δοθεί θεατρική παράσταση από ομάδα νέων και παιδιών που θα παρουσιάσει διασκευασμένο ειδικά έργο του Ιωάννη Π.Τζήκα με θέμα την ελιά και τα λαχανικά.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στην Πάνω Πλατεία της Δράκειας όπου στις 7.00 το απόγευμα θα διεξαχθεί διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με θέμα την ελιά και στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Προ της έναρξης των εκδηλώσεων της «Γιορτής Ελιάς» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Μιας Πεντάρας Νιάτα» από το ΔηΠεΘε Βόλου, την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 στις 9,15 το βράδυ, στους φιλόξενους εξωτερικούς χώρους της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής Δράκειας.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου