ΤΟΠΙΚΑ

Διαφήμιση εν κινήσει… στα λεωφορεία

διαφήμιση-εν-κινήσει-στα-λεωφορεία-851206

Ενα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης διαφημίσεων στα 54 λεωφορεία του στόλου που διαθέτει το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου λειτουργεί εδώ και λίγο διάστημα με τη βοήθεια της Commercial on the Move.
Στην καμπίνα των 54 λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν τοποθετηθεί οθόνες 19 ιντσών, μέσω των οποίων παρέχεται οπτική διαφήμιση διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών.
Οι λειτουργικές παροχές που καλύπτει το σύστημα αυτό αφορούν στην προβολή διαφόρων επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών.
Στις σκέψεις βέβαια των αρμοδίων εντάσσεται και η επεξεργασία διαφόρων προτάσεων, ώστε σταδιακά στις λειτουργικές παροχές να προστεθούν υπηρεσίες για την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού σχετικά με νέα τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και του εξωτερικού (ειδήσεις, καιρός, χρηματιστήριο κλπ).
Επίσης ανακοινώσεις για την άμεση ενημέρωση του επιβατικού κοινού σχετικά με διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα και προβλήματα λόγω απεργίας, προθεσμίες κλπ.
Ενδεχομένως, αναφέρουν στελέχη του Αστικού ΚΤΕΛ, στο Βόλο να ενσωματωθούν και πληροφορίες σχετικά με την πόλη, μουσεία (ώρες – μέρες ανοιχτά στο κοινό).
Αντίστοιχη ηλεκτρονική διαφήμιση εν κινήσει έχει εφαρμοστεί στα Τρίκαλα, τη Λαμία και την Κοζάνη.
Η ηλεκτρονική “διακυβέρνηση” στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τ η βελτίωση της παραγωγικότητας του ΚΤΕΛ, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του, τη βελτίωση της εικόνας του συγκοινωνιακού δικτύου, τη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, η προσέλκυση περισσοτέρων επιβατών και τον καλύτερο συντονισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συμμετοχή του ΚΤΕΛ στο πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας” για την εγκατάσταση και λειτουργία του τηλεματικού συστήματος πληροφόρησης του επιβατικού κοινού.
Με το τηλεματικό σύστημα το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα λεωφορεία του.
Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα γνωστοποίησης ανά πάσα στιγμή της θέσης του λεωφορείου, καθώς και πληροφόρησης του επιβάτη που αναμένει στη στάση, για τον χρόνο που θ’ απαιτηθεί μέχρι να έρθει το όχημα για να επιβιβαστεί.
Η γνωστοποίηση της θέσης του λεωφορείου γίνεται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ θα παρουσιάζονται τα δρομολόγια, στατιστικά συμπεράσματα της κίνησης, αναλύσεις ταχύτητας και στάσεων των λεωφορείων.
Πρόκειται για τις λεγόμενες έξυπνες στάσεις, όπου ενημερώνεται ο επιβάτης για τον χρόνο άφιξης του λεωφορείου που αναμένει.
Το δορυφορικό σύστημα τηλεματικής παρέχει επιπλέον στοιχεία για πληρότητες δρομολογίων, τον φόρτο τους και τις ώρες αιχμής, καθώς και το σύνολο των επιβατών ανά γραμμή και δρομολόγιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου