ΤΟΠΙΚΑ

Μπήκε στο αρχείο η υπόθεση Κλαδά

μπήκε-στο-αρχείο-η-υπόθεση-κλαδά-851206

Στον εισαγγελέα Εφετών η υπόθεση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπύρου Κλαδά καθώς, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση, δεν προκύπτουν στοιχεία για αξιόποινες πράξεις
Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η κ. Μαρία Γκανέ, με αφορμή τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, περί πρότασης συναλλαγής που, όπως είχε πει, του μετέφερε ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, εκ μέρους του επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπύρου Κλαδά. Η εισαγγελέας κρίνει ότι από τα στοιχεία που συνέλεξε δεν προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Την υπόθεση θα κρίνει τελικά ο Εισαγγελέας Εφετών στον οποίο θα κοινοποιηθεί η απόφαση της κ. Γκανέ. Συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή έχει κληθεί να δώσει τη Δευτέρα ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.
Την ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης Ζαχόπουλου μελετούν οι διάδικοι των εμπλεκομένων προσώπων. Παράλληλα, ο ανακριτής ετοιμάζεται να προσωποποιήσει τις διώξεις για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και να συντάξει τα κατηγορητήρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν οι κλήσεις σε απολογία, σε βάρος τουλάχιστον τριών προσώπων, καθώς προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία και για πρόσωπα πλην της κατηγορουμένης Εύης Τσέκου, που είναι ήδη προφυλακισμένη στο Κορυδαλλό.
Δικαστικοί κύκλοι κάνουν ωστόσο λόγο και για τέσσερις με πέντε εμπλεκόμενους που θα κατηγορηθούν για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ή και για απόπειρα εκβίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός φέρεται να έχει κατονομάσει το Θέμο Αναστασιάδη ως κομιστή του πολυσυζητημένου DVD, αρνήθηκε ωστόσο την οποιαδήποτε απόπειρα εκβίασης ή συναλλαγής εκ μέρους του εκδότη.
Καταθέτοντας στον ανακριτή, ο Θέμος Αναστασιάδης εστίασε στην προέλευση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν στην γαλλική τράπεζα. Σύμφωνα με την κατάθεσή του: «Τα χρήματα αυτά είναι από νόμιμα έσοδα. Όταν τα κατέθεσε δήλωσε ότι είναι από δικές του πηγές. Το μεγαλύτερο μέρος μάλιστα ήταν σε χρηματοκιβώτια».
Στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος παραδέχθηκε τη συνάντησή του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, όσα ελέχθησαν όμως για τη συνομιλία τους τα απέδωσε σε παρεξήγηση.
Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, στελέχη τόσο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA όσο και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα κατέθεσαν ότι ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος όχι μόνο συνόδευε την Εύη Τσέκου στις συναντήσεις, γνωρίζοντας και την ύπαρξη του DVD, αλλά ζήτησε και χρήματα για τη δημοσιοποίηση του υλικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου