ΤΟΠΙΚΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ: Χωρίς πρόβλημα η χωροθέτηση

μεσογειακο-χωριο-χωρίς-πρόβλημα-η-χωρ-851206

Απομακρύνονται οι φόβοι που αρχικά είχαν εκφραστεί για την έκταση που προορίζεται να κατασκευαστεί το Μεσογειακό χωριό ότι μπορεί να είναι χωροθετημένο σε “αρχαιολογικό χώρο”.
Η ενδελεχής εξέταση βάσει των τοπογραφικών της περιοχής σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Αισωνίας έδειξε ότι δεν υφίστανται προβλήματα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Βόλου κ. Α. Βούλγαρης και Αισωνίας κ. Δ. Καντόλας, ο Αντινομάρχης Ν.Α.Μ. κ. Η. Ξηρακιάς, η Διευθύντρια της ΙΓ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κα. Ιντζεσίλογλου, ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Δερβένης, ο Αντιδήμαρχος Αισωνίας κ. Τσιαμήτας, οι Αρχαιολόγοι κ.κ. Αλεξάνδρου και Τριανταφυλλοπούλου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η έκταση που προορίζεται για την ανέγερση του Μεσογειακού χωριού απέχει περίπου 250 μ.- σύμφωνα με τα όσα επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ- ο δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας από την περιοχή “Πετρομαγούλα”, όπου έχουν βρεθεί αρχαιολογικά ευρήματα και επ αφορμή των ανακαλύψεων της αρχαιολογικής σκαπάνης είχαν εκφραστεί ενστάσεις.
Την ερχόμενη Δευτέρα η έκταση που έχει χωροθετηθεί για το έργο θα αποτυπωθεί και σε ψηφιακή μορφή, προκειμένου να είναι στη διάθεση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ώστε εφόσον χρειαστεί να αποφανθεί σχετικά στο ΚΑΣ για να αρθούν οι όποιες ενστάσεις και να δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη του έργου.
“Εφόσον δεν υπάρχει επί της ουσίας πρόβλημα, πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, επισήμανε ο κ. Δημ. Καντόλας, στο έργο το οποίο επιβάλλεται να δρομολογηθεί άμεσα. Ο Δήμος Βόλου έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις προς τη ΔΕΜΑ και πρέπει να είναι συνεπής- συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αισωνίας.
Η έκταση που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αισωνίας είναι 290 στρέμματα, από τα οποία τα 80 στρέμματα περίπου ανήκουν στον ΟΕΚ και τα άλλα σε ιδιώτες, γι’ αυτό και θα χρειαστούν απαλλοτριώσεις.
Το μεσογειακό χωριό θα κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, στα πρότυπα του ολυμπιακού χωριού.
Η σχετική μελέτη προβλέπει το 20% των δωματίων να είναι μονόκλινα και το 80% δίκλινα και θα φιλοξενήσει όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και τους συνοδούς ομάδων.
Η χωρητικότητα θα ανέρχεται σε 6.300 κρεβάτια, ενώ θα καλύπτει 210.000 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβανομένων και των χώρων πρασίνου και αναψυχής, οι οποίοι θα είναι πλήρως εξοπλισμένοι για αθλήματα και ψυχαγωγία.
Σε λειτουργικό επίπεδο θα περιλαμβάνει τη «ζώνη κατοικίας» και θα περιλαμβάνει υπηρεσίες διαμονής, πέρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις για την προπόνηση των αθλητών.
Στην «κοινή ζώνη» θα περιλαμβάνονται υπηρεσίες για όλους τους αθλητές, όπως πολυκλινική και εμπορική ζώνη καθώς και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, ενώ στη «διεθνής ζώνη» που θα είναι προσβάσιμη από τους δημοσιογράφους, τα μέλη της «μεσογειακής οικογένειας» και τους διαπιστευμένους επισκέπτες προβλέπεται ικανοποιητικός αριθμός μαγαζιών, αναψυκτηρίων, κομμωτηρίων, τραπεζών, γραφείων ταχυμεταφορών και τουριστικών γραφείων, που θα προσφέρουν υπηρεσίες στους «κατοίκους».
Το μεσογειακό χωριό εξάλλου θα διαθέτει θρησκευτικό κέντρο για πέντε θρησκεύματα: Βουδισμό, Ινδουϊσμό, Ιουδαϊσμό, Ισλαμισμό και Χριστιανισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου