ΤΟΠΙΚΑ

Τεφτέρια και στα βενζινάδικα!!!

τεφτέρια-και-στα-βενζινάδικα-718350

Τα … «ψιλά» τους συγκεντρώνουν oι Βολιώτες προκειμένου να καταφέρουν να βάλουν έστω και 5 ευρώ βενζίνη στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, ενώ όπως επισημαίνουν στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ βενζινοπώλες, οι καλύτεροι πελάτες θεωρούνται όσοι βάζουν 20 ευρώ, ενώ οι μοναδικοί πελάτες που «φουλάρουν» τα ρεζερβουάρ τους είναι οι αλλοδαποί που έρχονται στο Πήλιο για διακοπές!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οι επαγγελματίες του κλάδου εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο προσεχές διάστημα μέχρι το Δεκαπενταύγουστο όπου αναμένουν να κορυφωθεί η τουριστική κίνηση. Μέσα στις επέμενες ημέρες οι βενζινοπώλες επιθυμούν να βγάλουν τα «σπασμένα» των περασμένων μηνών.

«Οι Βολιώτες προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση του αυτοκινήτου. Ακόμη και για τα καλοκαιρινά τους μπάνια επιλέγουν κοντινές παραλίες. Όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται οι περιπτώσεις πελατών που βάζουν 5 ευρώ καύσιμα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα καλοί πελάτες θεωρούνται όσοι βάζουν βενζίνη 20 ευρώ», αναφέρει ο προσωρινός πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης.

Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δυσκολεύονται να γεμίσουν το ρεζερβουάρ λόγω της κρίσης «ποντάρουν» συνήθως στην πολυετή γνωριμία τους με τους βενζινοπώλες, που σε πολλές περιπτώσεις κρατούν τεφτέρια και μετρούν «φέσια», προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους τακτικούς πελάτες.

«Λουκέτο» σε δέκα πρατήρια

Ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνει ο κλάδος είναι το γεγονός, σύμφωνα με τον κ. Βολιώτη, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κλείσει στη Μαγνησία περίπου δέκα πρατήρια καυσίμων, μερικά από τα οποία βέβαια έχουν ανοίξει ξανά από νέους ιδιοκτήτες.

Στον αντίποδα, ο εισερχόμενος τουρισμός αποτελεί για πολλούς πρατηριούχους της Μαγνησίας «σανίδα σωτηρίας», καθώς οι αλλοδαποί είναι οι μοναδικοί που γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους με κατεύθυνση το Πήλιο.

«Οπως παρατηρούμε μέχρι στιγμής υπάρχει αύξηση εισερχόμενου τουρισμού και ουσιαστικά αυτό μας βοηθάει να δουλεύουμε κάπως καλύτερα. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας γι’ αυτό καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα», καταλήγει ο κ. Απόστολος Βολιώτης.

Τέλος διευκρινίζει ότι φέτος η τιμή της βενζίνης έχει κρατηθεί σε σταθερά επίπεδα γύρω στο 1,70 ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή η τιμή της βενζίνης σε ορισμένα πρατήρια είχε «αγγίζει» το 1,80 ευρώ το λίτρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου