ΤΟΠΙΚΑ

ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ: Επιμένει για τη Νέα Ιωνία ο Μαβίδης

νεο-δικαστικο-μεγαρο-επιμένει-για-τη-ν-851206

Σε μία έντονη κινητικότητα επιδίδονται στο παρασκήνιο, όπως όλα δείχνουν, οι δύο Δήμοι Βόλου και Νέας Ιωνίας, σ΄ ό,τι αφορά στο θέμα της χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Η Νέα Ιωνία, όπως προκύπτει και από τις χθεσινές επαφές και δηλώσεις του Δημάρχου της Παύλου Μαβίδη, φαίνεται να επιμένει και να επιδιώκει παντί τρόπω στη θέση της ότι το νέο κτίριο των Δικαστηρίων θα πρέπει να βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου, επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη τις κατά καιρούς θέσεις όλων για την ενίσχυση του ρόλου της σε επίπεδο διοικητικών λειτουργιών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα
Προς επίρρωση όλων των παραπάνω χθες ο πρωί ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος και από τη δική του πλευρά έχει ταχθεί υπέρ της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων σε έκταση που θα γειτνιάζει με τον Περιφερειακό και σε έκταση τέτοια που θα μπορεί να καλύψει όλες τις μελλοντικές ανάγκες της Θέμιδας, σε μία ενιαία διοικητική ενότητα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την μελλοντική ίδρυση και λειτουργία στο Βόλο Μεταβατικού Εφετείου, τη συστέγαση του Υποθηκοφυλακείου κ.α.
Χαρακτηριστικό των ενεργειών που εκτιμάται ότι γίνονται στο παρασκήνιο είναι και το γεγονός ότι χθες το μεσημέρι ο κ. Μαβίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, σε σχετικές ερωτήσεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την τελική χωροθέτηση του κτιρίου και για το αν ο ίδιος θα στείλει κάποιο έγγραφο ή θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, απάντησε και στις δύο αρνητικά. Ωστόσο χθες το απόγευμα, μιλώντας στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της TRT, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αθήνα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ στη χθεσινή εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου για το ίδιο θέμα ο κ. Μαβίδης είπε ότι οι ενστάσεις που εκφράζονται ότι η έκταση όπου στεγάζεται η Στέγη Ανηλίκων ανήκει στο Υπουργείο Υγείας δεν ευσταθούν, καθώς όπως τόνισε ο κ. Μαβίδης, υπάρχει συμβόλαιο παραχώρησής της στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας πρόσθεσε ακόμη ότι τα δύο υπουργεία μπορούν να διευθετήσουν μεταξύ τους το πρόβλημα παραχώρησης των γειτονικών οικοπέδων που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, καθώς ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας βάζει ως προϋπόθεση ότι η έκταση ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου θα πρέπει να είναι τα δέκα στρέμματα τουλάχιστον. Ο κ. Μαβίδης δεν αποκάλυψε αν τα δημοτικά οικόπεδα, που όπως είπε αναζητεί ο Δήμος κοντά στον Περιφερειακό, θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου το τελευταίο να προσφέρει την έκταση που είναι παραπλεύρως της Στέγης Ανηλίκων (όπισθεν της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου).
Μάλιστα ο Παύλος Μαβίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί και η Στέγη Ανηλίκων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων που λειτουργεί στην οδό Αναπαύσεως και το οποίο μακροπρόθεσμα, όπως είπε, θα μπορούσε να μεταφερθεί στο χώρο όπου λειτουργούν σήμερα οι φυλακές στην περιοχή της Χιλιαδούς, μετά τη λειτουργία των νέων Δικαστικών Φυλακών που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή του Αϊδινίου.
Εκείνο που απέκλεισε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας είναι η χωροθέτηση του νέου κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου στο Πολιτιστικό Άλσος. Αυτό, όπως είπε ο κ. Μαβίδης, δεν μπορεί να γίνει, γιατί απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος ( ΣΧΟΠ), όταν είχε τεθεί τέτοιο θέμα και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Στέφανου Φούσκη. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καουνάς, η απόρριψη της πρότασης οφείλεται επειδή προέκυπτε μείωση του κοινόχρηστου χώρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου