ΤΟΠΙΚΑ

Μικροί επισκέπτες στο Μουσείο Ζώγια

μικροί-επισκέπτες-στο-μουσείο-ζώγια-851206

Το ενδιαφέρον των μαθητών της περιοχής προσελκύει η Πινακοθήκη-Μουσείο Χρυσούλας Ζώγια, που ανοίγει διάπλατα τις πύλες της προκειμένου να “φιλοξενήσει” εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διευρύνουν το πεδίο γνώσης σε σχέση με την τέχνη και τον πολιτισμό. Το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης ως φορέας λειτουργίας της Πινακοθήκης-Μουσείου Χρυσούλας Ζώγια με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και στο πλαίσιο της υλοποίησης έργων του προγραμματισμού του, διεύρυνε το ωράριο λειτουργίας της Πινακοθήκης – Μουσείου Χρυσούλας Ζώγια. Στόχος είναι η προσέγγιση και γνωριμία της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού, αλλά και του ευρύτερου κοινού τόσο με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, όσο και με την ίδια τη δραστηριότητα του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης.
Η ευελιξία στο ωράριο λειτουργίας του χώρου που καθορίζεται από τα προγραμματισμένα ραντεβού εξυπηρετεί και συμβαδίζει με τις απαιτήσεις και τη λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων του Νόμου. Επιπλέον ο χώρος λειτουργεί σταθερά κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών τις απογευματινές ώρες.
Τα αποτελέσματα της νέα αυτής ρύθμισης φάνηκαν από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του. Η ανταπόκριση των σχολείων του Βόλου κυρίως, ήταν άμεση. Μαθητές της Δ’ και Στ’ τάξη του 6ου Σχολείου Βόλου, καθώς και της Ε’ τάξης του 7ου Σχολείου Νέας Ιωνίας ήδη επισκέφθηκαν το χώρο. Το σπίτι της Χρυσούλας Ζώγια, οι πίνακες, τα αποφθέγματά της, η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα και η ζωής της φάνηκαν να αρέσουν και να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών. Απόδειξη οι απαντήσεις που έδωσαν στα ερωτηματολόγια που προαιρετικά τους δόθηκαν να συμπληρώσουν.
Μέσα από τις ίδιες απαντήσεις το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του χώρου, αξιολογεί τον αντίκτυπο αυτής της υπηρεσίας που παρέχει στους πολίτες, που επηρεάζουν ταυτόχρονα τα μελλοντικά του σχέδια. Η ξενάγηση στο χώρο και η παροχή εποπτικού υλικού για την οργάνωση της επίσκεψης αποτελούν επίσης μέρος αυτής της υπηρεσίας. Το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης μπορεί να υποστηρίξει εργασίες που συνδυάζουν ή χρησιμοποιούν τη συλλογή σε διαδραστικές εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα είναι οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σχολικού προγράμματος που επιτρέπουν μία τέτοια προσέγγιση. Ο χώρος της Πινακοθήκης είναι έτοιμος να φιλοξενήσει την πραγματοποίηση τέτοιου είδους προτάσεων και το ΔΗ.Κ.Ι. να ενισχύσει, αντίστοιχα, πρωτοβουλίες που συμβαδίζουν με τους στόχους του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου