ΤΟΠΙΚΑ

Επίδειξη ενότητας στο ΠΑΣΟΚ

επίδειξη-ενότητας-στο-πασοκ-851206

Ανταποκρινόμενος στην κίνηση του Ευ. Βενιζέλου να μην ιδρύσει τον Όμιλο και σε μια επίδειξη ενότητας στο ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου παραβρέθηκε χθες το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του στελέχους του Κινήματος, στην παλαιά Βουλή, με τίτλο «Προς μια μετα-αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Οι θεσμικές προϋποθέσεις μιας άλλης πολιτικής».
Στην ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος χαιρέτησε την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι στέλνει ένα μήνυμα που το χρειάζεται η παράταξη και ο τόπος.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα λάβει αποφάσεις που να το καθιστούν ένα υποδειγματικό, ανοιχτό κόμμα.
Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους κομματικούς μηχανισμούς, ούτε για την κατανομή των κομματικών αξιωμάτων τόνισε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε την ανάγκη για ριζική μετεξέλιξη των κομμάτων σε κόμματα ανοιχτά, με πλήρη εσωτερική δημοκρατία και αποκεντρωμένα.
Όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη και αδιέξοδη πρωθυπουργοκεντρική λειτουργία του, και επισήμανε ότι η μετα-αντιπροσωπευτική δημοκρατία μπορεί να υπάρξει μόνο ως δημοκρατία της διαφάνειας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου