ΤΟΠΙΚΑ

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

μπουλντοζεσ-στα-αυθαιρετα-851206

Μηχανήματα κατεδάφισης «ρίχνουν» από τις 9 Φεβρουαρίου κάθε παράνομη περίφραξη, η οποία εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση πολιτών στην παραλία. Η επιχείρηση «ελεύθερες παραλίες» προχωρά στο τελευταίο στάδιο, από την ερχόμενη εβδομάδα, στην περιοχή από Σουτραλί έως Πλατανίδια.

Η προθεσμία ώστε οι ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με την υποχρέωση να απομακρύνουν τις αυθαίρετες περιφράξεις εκπνέει στις 8 Φεβρουαρίου. Από την επομένη ημέρα η νομαρχιακή αρχή δια του αρμόδιου αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά δηλώνει την πρόθεση να βάλει τις μπουλντόζες μπροστά…
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες υποχώρησαν και απομάκρυναν τις περιφράξεις. Μεταξύ τους, όπως ανέφερε χθες ο κ. Ξηρακιάς, ο βουλευτής Μαγνησίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας.
Σε δύο περιοχές συνεχίζονται οι διαδικασίες για την απομάκρυνση κάθε αυθαίρετης κατασκευής που «κλείνει» στους πολίτες την πρόσβασή τους προς την παραλία.
Η πρώτη από το Σουτραλί έως το Καρνάγιο και η δεύτερη από το Καρνάγιο έως τα Πλατανίδια. Συνολικά στην περιοχή από Σουτραλί έως Πλατανίδια έχουν καταγραφεί 64 ιδιοκτησίες.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Ξηρακιάς, για την πρώτη περιοχή μέχρι το Καρνάγιο έχουν εκδοθεί 18 πρωτόκολλα κατεδάφισης. Σε πέντε από τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των υπηρεσιών και απομάκρυναν τις αυθαίρετες περιφράξεις. «Πρώτος από όλους», όπως έλεγε ο κ. Ξηρακιάς, «συμμορφώθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής».
Για τις υπόλοιπες 13 κατασκευές που καταλαμβάνουν αυθαίρετα τον αιγιαλό, τα πρωτόκολλα κατεδάφισης θα παραμείνουν αναρτημένα για λίγες ημέρες ακόμη.
«Έχουν την υποχρέωση να απομακρύνουν τις περιφράξεις έως τις 8/2. Αμέσως μετά αναλαμβάνουμε να τα γκρεμίσουμε εμείς», ανέφερε ο αντινομάρχης.
Στη δεύτερη περιοχή, από το Καρνάγιο μέχρι τα Πλατανίδια, έχουν καταγραφεί 35 ιδιοκτησίες. Σε αυτή την περιοχή τα πρωτόκολλα αποβολής συνεχίζουν να επιδίδονται, ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες συνεχίζουν ακόμη να αναζητούνται.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αποτύπωση στην περιοχή από Πλατανίδια έως Μαλάκι.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντινομάρχης, «πρόθεση της νομαρχιακής αρχής είναι να επισπευσθεί η διαδικασία της κατεδάφισης, η οποία υλοποιείται υπό την εποπτεία της Περιφέρειας. Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δηλώσει αδυναμία, τότε η διαδικασία θα ανατεθεί στη Νομαρχία.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου