ΤΟΠΙΚΑ

Κινδύνευσε 17χρονος τουρίστας ~ Λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

κινδύνευσε-17χρονος-τουρίστας-λόγω-έλ-719894

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η προχθεσινή βόλτα για έναν 17χρονο νεαρό τουρίστα στη Ζαγορά, ο οποίος από γυαλί έκοψε σοβαρά το πόδι του με αποτέλεσμα να πρέπει μεταφερθεί άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς αντιμετώπισε ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο άτυχος νεαρός λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με τρεις ώρες καθυστέρηση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από το Βόλο για την Ζαγορά προκειμένου να τον παραλάβει.

Ο 17χρόνος μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς όπου και διαπιστώθηκε ότι πρέπει να εγχειριστεί άμεσα ωστόσο εκείνη της στιγμή (από τους τρεις οδηγούς που διαθέτει το Κ.Υ Ζαγοράς), δεν υπήρχε κανένας στο πόστο του, αφού δεν είχαν βάρδια, για να μεταφέρει τον 17χρονο στο Αχιλλοπούλειο.

Τότε οι οικείοι του νεαρού αναγκάστηκαν να καλέσουν το «166» προκειμένου να έρθει από το Βόλο ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στη Ζαγορά για να μεταφέρει το 17χρονο στο Νοσοκομείο προκειμένου να εγχειριστεί. Ο άτυχος νεαρός αναγκάστηκε να περιμένει περίπου τρεις ώρες μέχρι μεταφερθεί από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα ο 17χρονος τουρίστας μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς περίπου στη 1:30 το μεσημέρι και έφτασε στο Νοσοκομείο Βόλου στις 5 παρά το απόγευμα. Σήμερα το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς στελεχώνεται από τρεις οδηγούς ασθενοφόρων, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Σχετικά με το περιστατικό ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης επισημαίνει ότι: «δυστυχώς παρατηρούμε ότι το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έχει υποβαθμιστεί πολύ και εάν δεν αλλάξει άμεσα, πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε και άλλα τέτοιου είδους περιστατικά».

Μετά το νέο περιστατικό έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, καθώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε χάσει την ζωή του ένας 65χρονος από τη Λαμία, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο στον Αη-Γιάννη Πηλίου και εξέπνευσε αναμένοντας επί 70 λεπτά της ώρας ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς ή στο Νοσοκομείο Βόλου. Και στο πρώτο περιστατικό το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας στη Ζαγορά ήταν σε ακινησία, εξαιτίας της ακάλυπτης βάρδιας οδηγού.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου