ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠ. ΝΑΝΟΣ: Υποκρισία η διαπαραταξιακή επιτροπή προσλήψεων της ΝΑΜ

απ-νανοσ-υποκρισία-η-διαπαραταξιακή-851206

Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της Ν.Α.Σ. Μαγνησίας κ. Απ. Νάνου τονίζεται μεταξύ άλλων:
«Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν ψηφίσει διάφορους νόμους σε βάρος των εργαζομένων, καταργώντας το 8ωρο, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, εφαρμόζοντας το ελαστικό ωράριο, 4ωρο, τη μερική απασχόληση με δίμηνες, 4μηνες, 8μηνες συμβάσεις, απασχόληση με ανασφάλιστη εργασία, απασχόληση με σύμβαση έργου.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή αυτών των αντεργατικών μέτρων έχει παίξει η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όσων με πρόσχημα την ανεργία όχι μόνο συμφώνησαν, αλλά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή τους.
Θυμίζουμε τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και το ρόλο της τότε Ν.Α. στη Μαγνησία. Έχουν ψηφισθεί και αποδεχθεί νόμους όπως ο Ν. 2527/97, που δεν προβλέπει ούτε διαδικασίες δημοσιότητας ούτε κριτήρια επιλογής ούτε, βεβαίως, επιτροπή αξιολόγησης, προσβάλλοντας έτσι την ισονομία των πολιτών, μέσω αδιαφανών διαδικασιών συναλλαγών και πελατειακών εξυπηρετήσεων.
Το τελευταίο διάστημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας αντίστοιχη περίπτωση στην ΝΑΜ για προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση έργου, όπου ξεσκεπάστηκε ο ρόλος της Ν.Α στην εφαρμογή αυτών των αποφάσεων και στις παραμέτρους που αναφέραμε παραπάνω.
Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής υπήρξε η απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας, του κ. Παπατόλια, για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διασφαλίζει την ίση μεταχείριση των πολιτών, θα βάζει φρένο στις πελατειακές διεκδικήσεις αλλά χωρίς συγχρόνως να υπονομεύουν την δυνατότητα των Δήμων και της Νομαρχίας να καλύπτουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις ανάγκες τους.
Ο ρεφορμισμός και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο.
-Καλείτε, δηλαδή, κ. Νομάρχα, τους εργαζόμενους, να αποδεχθούν με “αντικειμενικότητα” για το πώς θα έχουν λιγότερα δικαιώματα, μικρότερο μεροκάματο, καθόλου σύνταξη, κάτι αντίστοιχο που κάνει η κυβέρνηση με τον κοινωνικό διάλογο για το ασφαλιστικό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου