ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές για τα νέα συνοικιακά συμβούλια

εκλογές-για-τα-νέα-συνοικιακά-συμβούλ-851206

Στις 30 Μαρτίου θα γίνουν τελικά οι εκλογές για τα νέα συνοικιακά συμβούλια στο Δήμο Βόλου. Η αρχική πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν οι εκλογές να γίνουν στις 2 Μαρτίου, ωστόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απόστολος Φοινικόπουλος, που ήταν εισηγητής του θέματος, έκανε αποδεκτή την πρόταση που έγινε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκο Μήτρου, προκειμένου να υπάρχει η σχετική άνεση στις υπηρεσίες για τη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων, αλλά και για την όλη προετοιμασία που θα πρέπει να υπάρξει από το δημοτικό μηχανισμό για τη διενέργεια των εκλογών στα 12 συνολικά συνοικιακά συμβούλια της πόλης.
Ο εισηγητής επανέλαβε ότι η απόφαση της Επιτροπής να γίνουν οι εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο (στην προσπάθεια να μετριαστούν οι παραταξιακές διαιρέσεις) και ταυτόχρονα η καθιέρωση της δισταυρίας, ώστε να μην αποκλείεται η δυνατότητα κανενός ατόμου ή τάσης του εκλογικού σώματος να εκφράζονται στα Συνοικιακά Συμβούλια , δίνουν, όπως είπε ο κ. Φοινικόπουλος, τον τόνο της αισιοδοξίας για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.
Στον τρόπο εκλογής για τα νέα Συνοικιακά Συμβούλια αντέδρασε έντονα η ΔΑΣ, που μίλησε για «υιοθέτηση του πλειοψηφικού συστήματος από τις δύο μεγάλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που οδηγούν σε στραγγαλισμό τους άλλους συνδυασμούς». Για το λόγο αυτό η ΔΑΣ, διά στόματος του Αντώνη Παππά, δεν ψήφισε την εισήγηση και παράλληλα, όπως είπε, δεν θα συμμετέχει σε καμία επιτροπή, ενώ τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο εκλογής των μελών των Συνοικιακών Συμβουλίων εξέφρασε και η παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες του κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο οποίος ωστόσο συνηγόρησε υπέρ της επαναζωογόνησης του θεσμού των Συνοικιακών Συμβουλίων.
Στη δευτερολογία του ο κ. Φοικικόπουλος είπε ότι μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές θα ολοκληρωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι στις αντίστοιχες συνοικίες, ενώ απαντώντας στον κ. Παππά, είπε ότι το εκλογικό σύστημα δεν είναι πλειοψηφικό, αφού υπάρχει η δισταυρία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου