ΤΟΠΙΚΑ

ΑΡΓΩ: «Καπρίτσια» καπεταναίων…

αργω-καπρίτσια-καπεταναίων-851206

Μία επιστολή του Απόστολου Κούρτη, του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας ΝΑΥΔΟΜΟΣ που έχει αναλάβει το εγχείρημα κατασκευής και του ταξιδιού της ΑΡΓΟΥΣ, πυροδότησε το κλίμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και έδειξε την παρελκυστική τακτική του καταγγέλλοντος σ΄ ό,τι αφορά στο περιεχόμενο του προσαρτήματος που έχει να κάνει με την εκχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του σκάφους στο Δήμο.
Όλα ξεκίνησαν όταν εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε το Σώμα για την αυριανή συνάντηση που θα έχει με τον κ.. Νάκο για το θέμα του συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων και των χορηγών, που θα συνδράμουν στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου εγχειρήματος. Για το ταξίδι της Αργούς ο Δήμαρχος, όπως ενημέρωσε το Σώμα ο κ. Αλέκος Βούλγαρης, μεθαύριο θα συναντηθεί και με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη για τη διπλωματική, όπως είπε, στήριξη του ΥΠΕΞ για τη διέλευση του πλοίου από μία σειρά λιμανιών της γειτονικής Τουρκίας.
Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Δημάρχου ζήτησε και πήρε το λόγο ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μήτρου, ο οποίος αναφέρθηκε σε μία επιστολή που έλαβε από τον κ. Κούρτη στις 1 Φεβρουαρίου. Μία επιστολή που αναφέρεται σε ζητήματα που άπτονται με τις προετοιμασίες του ταξιδιού και σε ολιγωρία και αδράνεια της ΔΗΤΕΒ. Ο κ. Μήτρου υποστήριξε ότι η επιστολή έχει ως αποδέκτες, εκτός από τον ίδιο, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η τελευταία αναφορά του Κ. Μήτρου ως προς τους αποδέκτες προκάλεσε την έκρηξη του κ. Βούλγαρη, που είπε ότι « τέτοια επιστολή ποτέ δεν έφτασε στα χέρια του». Ο κ. Μήτρου, επειδή η συγκεκριμένη επιστολή δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του Δημάρχου και σε μία προσπάθεια να μην δημιουργηθούν, όπως είπε, περαιτέρω προσκόμματα στο ταξίδι, ιδιαίτερα στη λεπτή χρονική περίοδο που είναι το εγχείρημα, αρνήθηκε να τη δώσει στη δημοσιότητα και στους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.
Από τις ακριτομυθίες ωστόσο του πρώην Δημάρχου, έτσι όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, προέκυψε ότι το περιεχόμενο της επιστολής ήταν επικριτικό για χειρισμούς της σημερινής Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της Δημοτικής Τουριστικής που θέτουν, σύμφωνα με τον κ. Κούρτη, εν αμφιβόλω το όλο εγχείρημα.. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, όπως προκύπτει από την επιστολή, σημειώνει ότι από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου είχε υπογραμμίσει στη ΔΗΤΕΒ τους κινδύνους που δημιουργούνται για το στέγαστρο της Αργούς εξαιτίας πιθανών ισχυρών ανέμων, κάτι που ως γνωστόν συνέβη την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το στέγαστρο…
Στον κ. Μήτρου απάντησαν οι κ.κ. Βούλγαρης και Ζιάκας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης αντίστοιχα, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι τα χρήματα που οφείλονταν στον κ. Κούρτη, περίπου 45.000 ευρώ, έχουν κατατεθεί ήδη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ότι πλέον του οφείλονται μόλις 6.000 ευρώ, που θα του δοθούν μόλις γίνει το ταξίδι που είναι μέσα στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Εκείνο όμως που αποκαλύφθηκε από τη συζήτηση και όσα υποστήριζαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας στο περιθώριο της συζήτησης, είναι ότι η αποστολή τέτοιων επιστολών ήταν μία μόνιμη πρακτική, που κατά περίεργο τρόπο έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια ο πλοίαρχος της Αργούς, καθώς ανάλογες επιστολές με αντίστοιχο επικριτικό ύφος τις απέστελλε στους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας και συγκεκριμένα στον κ. Ζιάκα την περίοδο που ήταν Δήμαρχος ο κ. Μήτρου!!!
Στον ισχυρισμό εξάλλου του κ. Κούρτη ότι έγκαιρα, όπως προαναφέρθηκε, είχε επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονούνται λόγω δυνατών ανέμων για το στέγαστρο του πλοίου, ο Δήμαρχος είπε ότι ο κ. Κούρτης είναι υπεύθυνος για το σκάφος. Για τα υπόλοιπα ζητήματα, πρόσθεσε, λαμβάνονται υπόψιν από τη ΔΗΤΕΒ οι επισημάνσεις του, ωστόσο στο ζήτημα του στεγάστρου ήταν και έπρεπε να είναι βαρύνουσα η άποψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και του Στρατού που έχει εμπειρία από ανάλογες κατασκευές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου