ΤΟΠΙΚΑ

Αλσύλλιο… στέκι ναρκομανών

αλσύλλιο-στέκι-ναρκομανών-851206

Ενας πνεύμονας πρασίνου… στην καρδιά της συνοικίας του Νέο Δέλτα δυστυχώς έχει μετατραπεί σε μόνιμο στέκι… ναρκομανών και περιθωριακών, προκαλώντας αναστάτωση στη συνοικία.
Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, που παλαιότερα είχαν προβεί σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας για να ζητήσουν μεγαλύτερη και συχνότερη αστυνόμευση της περιοχής τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και νυχτερινές ώρες, το αλσύλλιο έχει ουσιαστικά γίνει “καταφύγιο” για άτομα τα οποία με τη στάση και τη συμπεριφορά τους προκαλούν το δημόσιο αίσθημα αφενός και αφετέρου αποτελούν κίνδυνο για όλους ειδικά όμως για τα μικρά παιδιά, που διέρχονται του αλσυλλίου που βρίσκεται δίπλα από σχολικά συγκροτήματα.
Το θέμα έχει απασχολήσει επανειλημμένως τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της περιοχής, ενώ ακόμη και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το Δήμο Νέας Ιωνίας για τον εξωραϊσμό του αλσυλλίου και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών, απέβη άκαρπη, αφού δεν πτοεί επ ουδενί όσους έχουν βρει καταφύγιο στο πάρκο.
Μόλις προχθές για μία ακόμη φορά άγνωστοι επιχείρησαν αργά τη νύχτα να βάλουν φωτιά σε λυόμενο οικίσκο που βρίσκεται μέσα στο πάρκο, σχεδόν κατεστραμμένος, προφανώς για να ζεσταθούν, ευτυχώς ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και απομακρύνθηκαν, διότι ανά πάσα στιγμή υπήρχε κίνδυνος να επεκταθεί σε όλο το αλσύλλιο που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου όχι μόνο για τη συγκεκριμένη συνοικία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Στις επανειλημμένες συστάσεις των κατοίκων αλλά και του εξωραϊστικού συλλόγου “Νέο Δέλτα” θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ενώ παρά και τις εφόδους της Αστυνομίας, ορισμένοι επιμένουν να συχνάζουν και να χρησιμοποιούν το χώρο ως “τεκέ”.
Πολύ συχνά κάτοικοι της περιοχής αλλά και συνεργεία του Δήμου έχουν εντοπίσει χρησιμοποιημένες σύριγγες, γεγονός που επιβεβαιώνει στο μέγιστο βαθμό και τις ανησυχίες των κατοίκων.
Με δεδομένο μάλιστα ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη, με δύο μεγάλα σχολικά συγκροτήματα να λειτουργούν δίπλα ακριβώς από το συγκεκριμένο αλσύλλιο, γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις και επιβάλλεται η αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου