ΤΟΠΙΚΑ

Ληστείες με μαχαίρι στο κέντρο του Βόλου

ληστείες-με-μαχαίρι-στο-κέντρο-του-βόλ-851206

Δύο ληστείες με μαχαίρι σε διάστημα 10 λεπτών στα κεντρικότερα σημεία του Βόλου πραγματοποίησε σπείρα τριών νεαρών ατόμων προχθές το βράδυ. Το πρωτοφανές περιστατικό για το Βόλο χτύπησε «κόκκινο» στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αστυνομικοί της οποίας μετά από αξιοποίηση πληροφοριών χθες το βράδυ κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο από τους τρεις δράστες, ενώ ήδη είχαν εντοπίσει τον τρίτο και προσπαθούσαν να τον συλλάβουν. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι οι δύο συλληφθέντες είναι μαθητές του Νυχτερινού Λυκείου και ό ένας εξ αυτών είναι ανήλικος.
Ειδικότερα, προχθές στις 10.40 το βράδυ, στην συμβολή των οδών Γκλαβάνη και Ερμού, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, η σπείρα με τη απειλή μαχαιριού που κρατούσε ο τρίτος δράστης που αναζητείται, ανάγκασαν 21χρονο φοιτητή, κάτοικο Βόλου, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ.
Οι τρεις δράστες μετά τη ληστεία τράπηκαν σε φυγή και 10 λεπτά αργότερα
στην παραλία του Βόλου, πλησίον του ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου, με την απειλή μαχαιριού και πάλι, ανάγκασαν 19χρονο φοιτητή, κάτοικο Βόλου, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ. Οι δύο φοιτητές κατήγγειλαν τα δύο περιστατικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι και χθες αργά το βράδυ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των μελών της σπείρας.
Μετά από τις περιγραφές των δύο φοιτητών και την αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 18χρονο υπήκοο Αλβανίας και έναν 17χρονο Έλληνα, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στις δύο ληστείες. Και οι δύο είναι μαθητές του Νυχτερινού Λυκείου Βόλου, ενώ όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς παρασύρθηκαν από τον τρίτο δράστη, ο οποίος είναι τοξικομανής. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συλληφθέντες δεν είχαν ξανααπασχολήσει τις διωκτικές αρχές, κάτι που δυσκόλεψε πολύ τους αστυνομικούς στον εντοπισμό και την σύλληψή τους. Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία κάνει λόγο και για τρίτο χτύπημα της σπείρας προχθές το βράδυ, το οποίο δεν έχει καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές.
Η προανάκριση συνεχίζεται από Υ.Α. Βόλου, ενώ οι συλληφθέντες σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου