ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: «Πυρά» για το Δικαστικό Μέγαρο

δημοτικο-συμβουλιο-πυρά-για-το-δικα-851206

Τη βούλησή του για την προώθηση της πρότασης του Δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη για το νέο Δικαστικό Μέγαρο εξέφρασε χθες βράδυ με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Ωστόσο ο τρόπος εισαγωγής του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης από τον ίδιο το Δήμαρχο και λίγες μόλις ώρες μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ίδιο θέμα με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, είχε ως αποτέλεσμα να εκφραστούν έντονες επιφυλάξεις από εκπροσώπους της μειοψηφίας. Ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν κυρίως οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης (ΔΑΣ) και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Ζαρκάδας.
Ειδικότερα ο κ. Παππάς έκανε λόγο ότι «σ΄ αυτή την πόλη έχουμε ανάγκη ψυχαναλυτών», ενώ ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣ κ. Κων. Νίκου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Για αρκετά χρόνια, είπε, η πόλη παίρνει αποφάσεις χωρίς να φτάνει στο ύψος των περιστάσεων. Νιώθω, πρόσθεσε, πραγματική προσβολή. Υποβαθμίστηκε και υποτιμήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα τόσο κορυφαίο θέμα. Είναι διάχυτη σε όλους τους πολίτες η αίσθηση ότι αυτή η πόλη πορεύεται ως φτερό στον άνεμο. Εντυπωσιάζεται κανείς από την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα κορυφαία ζητήματα. Θα έπρεπε να είχαμε συνεδριάσει και συνδιαμορφώσει μία ολοκληρωμένη άποψη για το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Από την πλευρά του ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Νίκος Ζαρκάδας εξέφρασε την ενόχλησή του για τον τρόπο με το οποίο ήλθε προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με ενοχλεί, είπε, να παίρνουμε αποφάσεις όταν τύχει να μας συμβεί κάτι.
Στα αξιοσημείωτα των τοποθετήσεων των επικεφαλής ήταν η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Κυριάκου Μήτρου, ο οποίος «μίλησε για δυσπραγία και ασυνεννοησία που παρατηρήθηκε σε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης του Νομού». Μολονότι ο κ. Μήτρου δεν έκανε αναφορά στις διιστάμενες απόψεις ανάμεσα στους κ.κ. Βούλγαρη και Παπατόλια για το θέμα χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ωστόσο έκανε λόγο για ατόπημα.
Ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης αντέτεινε στους επικριτές του ότι η σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού προκλήθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό πριν μία εβδομάδα και ως εκ τούτου δεν υπήρχε χρόνος για την προηγούμενη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Τι έπρεπε να πούμε στον κ. Χατζηγάκη; Περιμένετε να τελειώσουμε τον Οκτώβριο το Ρυθμιστικό και τη Μελέτη Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Π.Σ. Βόλου και μετά να γίνει η σύσκεψη;» αναρωτήθηκε.
Ο Δήμαρχος Βόλου συμφώνησε και με την ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Δανηλόπουλο, που είχε επισημάνει προηγουμένως ότι το θέμα χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου θα μπορούσε να γίνει στη Νέα Ιωνία, εάν είχαν προχωρήσει οι συζητήσεις στην προοπτική της ενιαίας πόλης, κάτι που δεν διαφαίνεται ότι θα γίνει στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου