ΤΟΠΙΚΑ

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο

το-νέο-δικαστικό-μέγαρο-851206

Η διαφοροποίηση των θέσεων, έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε από τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς τις τελευταίες μέρες, αναφορικά με τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που έχουν επισημάνει κατά καιρούς διάφοροι, ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ενιαίας πολιτικής έκφρασης ανάμεσα στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας.
Η διαφοροποίηση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή ανάμεσα στη Νομαρχία και το Δήμο Βόλου, όπου ο καθένας διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία για τον εαυτό του. Και καλά με το διορισμένο Νομάρχη, μέχρι το 1994, δεν μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό. Το ίδιο όμως και απαράλλακτο σκηνικό παρατηρείται και με την αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τις ανταγωνιστικές σχέσεις που αυτή αναπτύσσει κατά καιρούς με το Δήμο της πρωτεύουσας πόλης του Νομού. Θα μου πείτε ότι αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, ως ένα βαθμό να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις. Από την άλλη ωστόσο εύλογα διερωτάται κανείς ότι η σύνθεση διαφορετικών απόψεων είναι πάντα το ζητούμενο στην πολιτική.
Είναι κωμικοτραγικό να μην μπορούν να καταλήξουν σε κοινή πρόταση Νομαρχία και Δήμοι Βόλου και Νέας Ιωνίας και να εναποθέτουμε να βγάλει τα…κάστανα από τη φωτιά ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης.
Δεν είναι δα και η καλύτερη η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω για την πόλη και το Νομό…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου