ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένει φως από Γάλλους ~ Η ΕΒΟΛ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ 30 ΤΟΝΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

περιμένει-φως-από-γάλλους-η-εβολ-για-δ-720276

Ενώ ολοκληρώνεται η νέα πτέρυγα της Γαλακτοβιομηχανίας

Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, που επιχειρεί άνοιγμα στην αγορά της Γαλλίας, με τη διάθεση στη Λυών 30 τόνων γίδινου γάλακτος ημερησίως.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Η απάντηση των Γάλλων στην αντιπροσφορά που κατέθεσε η ΕΒΟΛ, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και θα σηματοδοτήσει -αν τελικώς υπάρξει οικονομική συμφωνία- μια νέα αρχή για την τοπική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία, που ανοίγει πλέον τα «φτερά» της και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μάλιστα το άνοιγμα γίνεται με ένα προϊόν του κλάδου παραγωγής πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, στον οποίο η ΕΒΟΛ είναι πρωτοπόρος. Το γίδινο γάλα δεν αποκλείεται να αποτελέσει προάγγελο διάθεσης και άλλων βιολογικών προϊόντων γάλακτος στα ευρωπαϊκά ράφια πώλησης τροφίμων.

Οι διαπραγματεύσεις βαίνουν στην ολοκλήρωσή τους και η ενδεχόμενη επιτυχής έκβασή τους θα αποτελέσει μια σημαντική πρόκληση για την ΕΒΟΛ, που εντός του επόμενου τριμήνου αναμένεται να λειτουργήσει και τη νέα υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης και παστερίωσης γάλακτος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου, Νικ. Πρίντζο, οι κτιριακές εγκαταστάσεις της νέας πτέρυγας έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Απομένει ο μηχανολογικός εξοπλισμός, πριν η μονάδα τεθεί σε λειτουργία.

Η λειτουργία της νέας μονάδας αναμένεται να «εκτοξεύσει» το σύνολο της παραγωγής της ΕΒΟΛ. Στην καινούρια πτέρυγα θα γίνεται η επεξεργασία του γάλακτος με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές και θα είναι δυναμικότητας 100 τόνων ημερησίως, ενώ στην παλιά θα μπορέσει να επεκταθεί το τμήμα της παραγωγής που έχει σχέση με το γιαούρτι και το τυρί.

Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 6,5 εκ. ευρώ που θα «απογειώσει» την τοπική γαλακτοβιομηχανία. Η επένδυση έχει ενταχθεί και επιδοτείται σε ποσοστό 43% μέσα από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής». Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται η εκταμίευση της πρώτης δόσης της επιδότησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου