ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνα εγκατάλειψης

εικόνα-εγκατάλειψης-720368

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Μηλεών στα Καλά Νερά, όπου λειτουργεί περίπτερο πώλησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Σήμα κατατεθέν του δημοτικού καταστήματος, τα τσιτσίραβλα, τα οποία πολλοί επισκέπτες της περιοχής, Έλληνες και ξένοι, γνώρισαν και πρωτογεύτηκαν εκεί και πλέον δεν υπάρχει ούτε βαζάκι.

Ενα βήμα πριν το λουκέτο ή μια νέα αρχή για την επιχείρηση; Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, προς το παρών όμως η δημοτική επιχείρηση Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, μοιάζει να είναι υπό κατάρρευση.

Το τελευταίο διάστημα όσοι πηγαίνουν στο περίπτερο που βρίσκεται πάνω στο δρόμο στα Καλά Νερά για να αγοράσουν τοπικά προϊόντα και κυρίως τσιτσίραβλα, βλέπουν τα ράφια μισοάδεια από βαζάκια με παραδοσιακές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού ή ντόπιο τσίπουρο. Το προϊόν όμως που δεν υπάρχει ούτε σε… δείγμα, είναι τα τσιτσίραβλα.

Κι όμως μέσα από το συγκεκριμένο περίπτερο, πολλοί επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, γνώρισαν και γεύτηκαν για πρώτη φορά τα τσιτσίραβλα. Το προϊόν φαίνεται να ενθουσίασε όσους δεν το είχαν ξαναδοκιμάσει. Δεν είναι λίγοι όσοι επιστρέφουν κάθε χρόνο για να αγοράσουν τσιτσίραβλα από το συγκεκριμένο περίπτερο είτε για το τραπέζι τους, είτε ως πρωτότυπο δώρο σε φίλους και συγγενικά τους πρόσωπα.

Φέτος, όσοι αναζήτησαν το τοπικό προϊόν, έφυγαν με τα χέρια άδεια. Στους υπαλλήλους της δημοτικής επιχείρησης, δε δόθηκε εντολή να μαζέψουν τσιτσίραβλα και τα ράφια έμειναν άδεια.

Ακόμη όμως και τα τοπικά προϊόντα που συνεχίζουν να διατίθενται από το περίπτερο, υπάρχουν σε μικρές περιορισμένες ποσότητες. «Πώς θα παλέψουμε την κρίση αν δεν προωθήσουμε μοναδικά τοπικά προϊόντα τα οποία έχουν ζήτηση;», διαμαρτυρόταν χθες επισκέπτης της περιοχής στα Καλά Νερά.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η Δημοτική Επιχείρηση, βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Οι δρόμοι είναι δύο: ή θα μπει λουκέτο και το περίπτερο με τα παραδοσιακά προϊόντα θα καταντήσει κτίριο – κουφάρι ή θα παραχωρηθεί έναντι ενοικίου σε συνεταιριστική ομάδα προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοτπα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου