ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις από την καθαριότητα του Δήμου Βόλου

παρεμβάσεις-από-την-καθαριότητα-του-δ-720372

Με πέντε νέες παρεμβάσεις συνεχίστηκε την τελευταία εβδομάδα η προσπάθεια που καταβάλει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, για τον καθαρισμό οικοπέδων και εγκαταλειμμένων οικιών που δημιουργούν προβλήματα στην πόλη. Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες γίνονται συνεχείς έλεγχοι και αυτοψίες, σε όλη την έκταση του Δήμου, σε οικόπεδα και οικίες εγκαταλειμμένες, που είναι επικίνδυνες για πυρκαγιές, λόγω των χόρτων, ή αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Πέμπτη 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνδυασμένη επιχείρηση από εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, με το συντονισμό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, για τον καθαρισμό αυλής σε εγκαταλελειμμένη οικία επί της οδού Ψυχάρη. Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες της οικίας, ενώ εντοπίστηκαν από την υπηρεσία και ενημερώθηκαν για την άμεση ανάγκη καθαρισμού του χώρου, αδιαφόρησαν. Έτσι, ανέλαβαν δράση οι υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες, αφού ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό στους εξωτερικούς χώρους, σφράγισαν την οικία, ώστε να μην αποτελεί πλέον εστία μόλυνσης για τους περιοίκους. Η δαπάνη της παρέμβασης άμεσα θα καταλογιστεί στους ιδιοκτήτες, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Τις προηγούμενες ημέρες, εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε οικόπεδα, με ίδια μηχανικά μέσα (jcb και φορτηγό) και εργατικό προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας, τόσο στον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών όσο και στην οδό Εσπερίδων στη Νέα Δημητριάδα, ενώ με μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών καθαρίστηκαν χορταριασμένα οικόπεδα στο τέρμα της οδού Συνεσίου και στην οδό Αχιλλοπούλου με Δεληγιώργη.

Συνολικά, από τις αρχές Μαΐου έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί περισσότερες από 50 παρόμοιες παρεμβάσεις σε οικόπεδα και εγκαταλελειμμένες κατοικίες. Οι περισσότερες από αυτές έχουν γίνει από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, τους οποίους μάλιστα η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ.Νατάσα Οικονόμου ευχαρίστησε με προσωπική της επιστολή για την συμβολή τους στην προσπάθεια του Δήμου. «Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει “καρπούς”, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες ανταποκρίνονται τόσο στις προφορικές όσο και στις γραπτές εκκλήσεις μας, ενώ και οι περίοικοι συμβάλλουν σημαντικά ενημερώνοντας το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου», επισήμανε σε δήλωσή της η κ.Οικονόμου, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα του προσωπικού της Υπηρεσίας, που δίνει καθημερινά τη μάχη της καθαριότητας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου