ΤΟΠΙΚΑ

Εμείς δεν ευθυνόμαστε δηλαδή για τη διαμόρφωση του κλίματος;

εμείς-δεν-ευθυνόμαστε-δηλαδή-για-τη-δι-851206

Μας ενοχλεί που το πολιτικό κλίμα χαρακτηρίζεται τελευταία από φαινόμενα διαφθοράς και αποφέρει μια οσμή σήψης. Λες και είναι αποκλειστικά τωρινό το φαινόμενο.
Μας χτυπάει άσχημα να ακούμε από Μητροπολίτες να καταγγέλλουν απόπειρες πιέσεων ή και εκβιασμών για να κατευθυνθούν ψήφοι και προτιμήσεις. Λες και μόνο στην παρούσα εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου ο βυζαντινισμός και η λειτουργία κονκλαβίων δίνουν και παίρνουν.
Ανατριχιάζουμε με την ανάγνωση των λεπτομερειών για τις ιδιαίτερες σχέσεις πολιτικών και δημοσιογράφων-Τύπου και τις μεθόδους με τις οποίες κατευθύνεται η κοινή γνώμη ή προωθούνται διάφορα (συνήθως επιχειρηματικά) συμφέροντα. Σαν να μην αντιλαμβανόμαστε τι παιχνίδι παίζεται, παρακολουθώντας την εξέλιξη δημοσιευμάτων.
Απαιτούμε από τα κόμματα να προτάξουν τον πολιτικό λόγο αντί του επικοινωνιακού και να αφήσουν χώρο στις πολιτικές διαδικασίες και διεργασίες αντί του εύκολου εντυπωσιασμού με τα παιχνίδια της εικόνας.
Και μόλις γίνουν εκλογές, σπεύδουμε να ανακηρύξουμε σε βουλευτές και εκπροσώπους μας κάποιους σαν την Αθήνη, που το μόνο που έχει να παρουσιάσει είναι το χαστούκι στη Λιάνη, ή κάποιους ηθοποιούς και αθλητές μόνο και μόνο επειδή κάποτε έπαιξαν σε έργο που μας άρεσε ή πήραν κάποιο αθλητικό μετάλλιο.
Μετά μας φταίνε τα κόμματα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου