ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά στο καρνάγιο Τρικερίου

πυρκαγιά-στο-καρνάγιο-τρικερίου-851206

Πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αν και πιθανολογείται ότι αυτό έγινε κατά την διάρκεια εργασιών, εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο καρνάγιο της Αγίας Κυριακής Τρικερίου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τέσσερα πολυτελή κότερα και να υποστούν ζημιές ακόμη τρία. Η αξία τους δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί, αν και σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11 το μεσημέρι και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ένα πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και δύο του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργαλαστής έσπευσαν αμέσως στον τόπο της φωτιάς και με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Βόλου ξεκίνησαν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης, η οποία τελικά επετεύχθη στις 5 περίπου το απόγευμα.
Η φωτιά επεκτάθηκε αμέσως λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο καρνάγιο.
Στο καρνάγιο βρίσκονταν και αρκετά αλιευτικά σκάφη, που σώθηκαν από τις φλόγες χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Άλλωστε το καρνάγιο χρησιμοποιείται τόσο για την επισκευή και συντήρηση σκαφών, όσο και για τη στάθμευσή τους.
Το έργο της πυρόσβεσης ήταν αρκετά δύσκολο εξ αιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν αλλά και της πρόσβασης προς το καρνάγιο.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Τρικερίου Νίκος Φορτούνας, μιλώντας στον Ταχυδρόμο, με οργή τόνισε ότι εδώ και χρόνια διεκδικείται η κατασκευή του συνδετήριου κρηπιδώματος του παλαιού και νέου παραλιακού δρόμου για ευκολότερη πρόσβαση προς το καρνάγιο, αλλά και για να μην ταλαιπωρούνται τα πληρώματα των αλιευτικών σκαφών.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου διενεργεί προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου