ΤΟΠΙΚΑ

Διογκώνονται τα προβλήματα το Κ.Υ Αργαλαστής

διογκώνονται-τα-προβλήματα-το-κ-υ-αργα-720724

Εν όψει καλοκαιρινής περιόδου

Διογκώνονται τους τελευταίους μήνες τα προβλήματα των ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, τόσο σε διοικητικό προσωπικό όσο και σε πληρώματα ασθενοφόρων.

Την ίδια ώρα μεγαλώνει η ταλαιπωρία των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου καθώς ακόμη, και για απλές εξετάσεις, μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Βόλου, κατάσταση που προκαλεί οικονομικό κόστος, αλλά και απώλεια πολύτιμου χρόνου. Σε αρκετές περιπτώσεις οι συγγενείς θα πρέπει να μεταφέρουν τους ηλικιωμένους στην πόλη από το Πήλιο για να εξεταστούν.

Πριν μερικούς μήνες από κοινού οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, οι κάτοικοι των χωριών του Νοτίου Πηλίου αλλά και η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμισή του, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τους αρμόδιους για την στελέχωση του Κ.Υ Αργαλαστής.

Αυτή την στιγμή στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής υπάρχουν ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, γραμματειακή υποστήριξη, πληρώματα ασθενοφόρων και καθαριστριών.

Οι εργαζόμενοι του Κ.Υ Αργαλαστής αποφάσισαν, όταν αναλάβει καθήκοντα ο καινούργιος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου , να τον επισκεφθούν προκειμένου να τον ενημερώσουν για την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και να ζητήσουν τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με προσωπικό.

Ολα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την πλημμελή παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και φυσικά τις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας κ. Νέλη Χονδρογιάννη, υπογράμμισε πως: «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που ζούμε, περνά πολύ δύσκολη καμπή.

Σιγά – σιγά φαίνεται ότι «απογυμνώνεται» σταδιακά το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου οι υπάλληλοι επιφορτίζονται με επιπλέον αντικείμενα. Μάλιστα δημιουργείται φόβος βιωσιμότητας των Κέντρων Υγείας και αρκετοί υπάλληλοι δείχνουν ενδιαφέρον να τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Βόλου. Βέβαια αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην παροχή υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας, αφού οι υπάλληλοι που μένουν πίσω φορτώνονται με περισσότερες υπηρεσίες».

Τέλος η κ. Χονδρογιάννη τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα προχωρήσουν ξανά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, προσθέτοντας: «οι κάτοικοι του Πηλίου γνωρίζουν την υπάρχουσα κατάσταση του Κέντρου Υγείας και πολλές φορές επιλέγουν να μετακινηθούν κατευθείαν για το Νοσοκομείο Βόλου. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουμε τη στήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου