ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες αδέσποτα σε Λεχώνια και Πλατανίδια

δεκάδες-αδέσποτα-σε-λεχώνια-και-πλατα-721088

Εκρυθμη χαρακτηρίζει Φιλοζωικός Σύλλογος της πόλης την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων που λειτουργεί στις Γλαφυρές (Κάπουρνα), όπως επισημαίνουν κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο καταφύγιο περίπου 40 αδέσποτα σκυλιά, ενώ σήμερα υπολογίζονται περίπου 100! Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι των Άνω Λεχωνίων και των Πλατανιδίων διαμαρτύρονται έντονα για την αύξηση των αδέσποτων στην περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάθε εβδομάδα παρατηρούνται καινούργια παρατημένα δεσποζούμενα σκυλιά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Μέλη φιλοζωικής οργάνωσης του Βόλου επισημαίνουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες φύλαξης στο καταφύγιο, καθώς δε βρίσκεται στο χώρο φύλακας όλες τις ώρες τις ημέρας, με αποτέλεσμα πολλές φορές τα ζώα να βρίσκονται ακόμη και στον προαύλιο χώρο.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, επισημαίνει ότι τους τελευταίους 5-6 μήνες το φαινόμενο της εγκατάλειψης δεσποζούμενων ζώων βρίσκεται σε έξαρση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παντσάς αναφέρει: «Πραγματικά, καθημερινά παρουσιάζονται καινούργια αδέσποτα στις γειτονιές του Βόλου. Από την πλευρά μας προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να περιθάλπουμε και να στειρώνουμε τα αδέσποτα μέχρι να εξαντλήσουμε τις δυνάμεις του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στις Γλαφυρές. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερα με βάση τις δυνατότητες που μας δίνει ο χώρος. Μέσα από αυτήν την εντατικοποίηση της απόδοσης του καταφυγίου και των εργαζομένων προσπαθούμε να ρυθμίζουμε την κατάσταση».

Βάση της νομοθεσίας τα αδέσποτα ζώα που μεταφέρονται στο Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου Βόλου, πρέπει να μένουν εκεί 8 με 11 ημέρες εκτός αν συντρέχουν λόγοι που χρήζουν την παραμονή τους, για περισσότερο χρόνο.

Τα ζώα που συγκεντρώνονται στο καταφύγιο στειρώνονται, εμβολιάζονται και τους τοποθετείται ειδικό τσιπ, αλλά δημιουργείται και καρτέλα για κάθε αδέσποτο που μεταφέρεται στο καταφύγιο.

Δεκάδες αδέσποτα

σε Ανω Λεχώνια και Πλατανίδια

Στο μεταξύ οι κάτοικοι τόσο στα Άνω Λεχώνια όσο και στα Πλατανίδια διαμαρτύρονται για την αύξηση των αδέσποτων στις περιοχές τους. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν στα Άνω Λεχώνια υπάρχουν αυτήν τη στιγμή περίπου 20 αδέσποτα, ενώ στα Πλατανίδια περίπου δέκα. Μάλιστα πρόσφατα ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατανιδίων έστειλε έγγραφο, σχετικά με τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην περιοχή, στο Υγειονομικό, τα άτομα της υπηρεσίας αντέδρασαν άμεσα, ωστόσο την ημέρα που μετέβηκαν στην περιοχή για έλεγχο τα αδέσποτα είχαν εξαφανιστεί!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου