Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-07-18, 14:35:22
Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Βόλο

Tην ελάχιστη αρωγή της σε μία αξιέπαινη εθελοντική πρωτοβουλία παρείχε με χθεσινή της απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βόλου ( ΚΕΚΠΑ / ΔΙΕΚ ).

Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ αποφάσισε να παραχωρήσει από 1η Σεπτεμβρίου αίθουσες του Δημοτικού ΙΕΚ, κατά τις ημέρες από Παρασκευή έως και Κυριακή, για τη στέγαση των μαθητών που παρακολουθούν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, όπως τονίζεται στην επιστολή - αίτηση συμπαράστασης που απέστειλαν στην Κοινωφελή οι εκπρόσωποί, του είναι «μία ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών που έχει συστήσει, οργανώσει και λειτουργεί ένα «Κοινωνικό Φροντιστήριο» στο οποίο, όπως τονίζεται, παρέχονται αφιλοκερδώς μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα μαθήματα, όπως λένε οι εκπρόσωποι του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου, το μήνα Ιούλιο πραγματοποιούνται στο Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης (σ.σ. στην οδό Αλεξάνδρας). Η δημιουργία και λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων εκπαιδευτικών, νέων πτυχιούχων και τελειόφοιτων ΑΕΙ και ιδιωτών επιστημόνων, που στηρίζει και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Τα καλοκαιρινά τμήματα φιλοξενούν ήδη 32 μαθητές όλων των κατευθύνσεων της Β΄ και Γ΄. Λυκείου καθώς και των ΕΠΑΛ» .

Στην επιστολή τους προς το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, οι εκπρόσωποι της ομάδας εθελοντών εκπαιδευτικών σημειώνουν ακόμη ότι: «μέσα στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, φαίνεται ότι η συρρίκνωση των εισοδημάτων δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις και προσδοκίες για το ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης ως συλλογικού αγαθού που μπορεί να μετριάσει τις κοινωνικές, αλλά ακόμα και τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης. Γιατί, όπως τονίζεται στο αίτημα, η μόρφωση φαντάζει για μία ακόμη ιστορική περίοδο στη χώρα μας, ως η μόνη διέξοδος ενάντια στην επιχειρούμενη κοινωνική εξαθλίωση. Αυτό αντανακλά στο ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εξαθλίωσης (πρόσφατα προστέθηκαν και οι απολυμένοι της ΕΡΤ) για να βρουν υποστήριξη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου. Επειδή οι ανάγκες τείνουν να ξεπεράσουν τις δυνάμεις μας, κρίναμε σκόπιμο να ζητήσουμε τη συμβολή της επιχείρησής σας. Αιτούμαστε λοιπόν την όπια προσφορά σας για τη χρήση των αιθουσών και της υποδομής του ΔΙΕΚ για τη στέγαση των μαθημάτων μας από 1η Σεπτεμβρίου 2013, καθώς φαίνεται ότι ο χώρος που έχουμε δεν επαρκεί. Φυσικά οι ανάγκες μας δε σταματούν εκεί, αλλά αφήνουμε στη δική σας κρίση την όποια άλλη στήριξη».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=