ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα ο Ολυμπιακός θέλει την ενίσχυση… και την Κυριακή το θετικό αποτέλεσμα

σήμερα-ο-ολυμπιακός-θέλει-την-ενίσχυσ-851206

Ενώ την Κυριακή στην 12η αγωνιστική της Β Εθνικής θέλει το θετικό αποτέλεσμα και το πρώτο φετινό του “διπλό”, παίζοντας στην Καλλιθέα, σήμερα, τελευταία μέρα των μεταγραφών, περιμένει να ενισχυθεί και η ομάδα να έχει περισσότερες λύσεις.
Εως σήμερα για τον Ολυμπιακό έχουν αποκτηθεί ο αμυντικός χαφ Κώστας Μάγγος, ο Βραζιλιάνος επιθετικός χαφ Βάντερ Μασάντο, που και οι δυο έχουν ήδη αγωνισθεί με τα ερυθρόλευκα, την Κυριακή θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός από το Μπενίν Φελισιέν Σίνγμπο.
Ο Σίνγκμπο θα αγωνισθεί ως κοινοτικός (είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου) και μάλιστα είναι γνώστης της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, αφού πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στον ΠΑΣ Γιάννενα την περίοδο 2004-05 (αποκτήθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου). Εκείνη την περίοδο αγωνίστηκε σε 15 ματς, σημειώνοντας και ένα γκολ. Στα Γιάννενα έμεινε και την επόμενη χρονιά, έχοντας μόλις έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τρεις στο κύπελλο Ελλάδος, για να πάρει στη συνέχεια μεταγραφή στον Πιερικό την περίοδο 2006-07. Στην ομάδα της Κατερίνης αγωνίστηκε έξι μήνες (έπαιξε σε 14 παιχνίδια, ενώ πέτυχε και τέσσερα γκολ). Στη συνέχεια αναζήτησε την τύχη του στην Κύπρο, φορώντας τη φανέλα της Α.Ε. Πάφου και φέτος της Αγίας Νάπας. Ο Σίνγκμπο έχει αγωνιστεί και σε Βλάζνια, Λοριάν, Ρουέν…
Ακόμη ο Ολυμπιακός απέκτησε από την Δόξα τον τερματοφύλακα Σαμουηλίδη
και από τον Πιερικό τον Βολιώτη Κώστα Οικονόμου, που έχει ξαναφορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα (την περίοδο 2002-2003, παίζοντας σε 3 ματς Β΄ Εθνικής και ένα κυπέλλου).
Στο μεταξύ ο Βραζιλιάνος Ντίλτον Περέιρα, που πριν λίγο καιρό έλυσε το συμβόλαιο του, αφήνοντας θέση για τον Μασάδο, απέκτησε κοινοτικό διαβατήριο και θα συνεχίσει στην ομάδα, ενώ επανήλθε στο Βόλο και ο Γιώργος Δήμας.
Πάντως έχουν αποχωρήσει από την ομάδα οι Κατσαρός (7 συμμετοχές), Στάνκοφ (4 συμμετοχές), Σαρρής (5 συμμετοχές), Γενιτσαρίδης (7 συμμετοχές ) και οι Πέικοφ Γεώργογλου, Καψιώτης, ενώ δόθηκε δανεικός στον Αστέρα Ιτέας ο Παρίσσης.
Οσο αφορά στις περαιτέρω μεταγραφές, έχουν προταθεί πολλοί ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό που θέλει η ομάδα είναι ο επιθετικός παίκτης να είναι Έλληνας ή κοινοτικός, γνώστης όμως της ελληνικής πραγματικότητας και να αγωνίζεται στην Ελλάδα… Ενας από τους παίκτες που προτάθηκε ήταν ο Ροντόλφο Κουμπρεβίτσιους Αντόρνο ντε Ολιβέιρα. Πρόκειται για Βραζιλιάνο επιθετικό με λιθουανικό διαβατήριο, ύψους 1,87 μ., ο οποίος αγωνιζόταν στη Βίλνιους. Ο Ροντόλφο είχε φέτος 10 συμμετοχές και 3 γκολ στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας.
Πάντως εκτός από την μεταγραφική ενίσχυση που ίσως να υπάρξει και παράταση… το μυαλό των ερυθρολεύκων είναι στο κυριακάτικο ματς στην Καλλιθέα.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει ηττηθεί στα τρία ματς που έχει δώσει τον Ιανουάριο (έχει μια νίκη, δυο ισοπαλίες), αλλά το γεγονός ότι στα προηγούμενα 8 του 2007 αγνοούσε τη νίκη, τον έχει καθηλώσει σε όχι καλή θέση και θέλει στην Καλλιθέα να καταφέρει ό,τι δεν κατάφερε την προηγουμένη Κυριακή, παραχωρώντας βαθμούς στο Βόλο στον Πανθρακικό…
Βέβαια τίποτα δεν είναι εύκολο για την ομάδα του Ολυμπιακού, που σε τρία ματς δεν έχει δεχθεί γκολ… αλλά έχει πετύχει και ένα μόνο, έχοντας από την αρχή πρόβλημα στο σκοράρισμα…
Ύστερα από 11 παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει μόλις πέντε γκολ, διαθέτοντας τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, πίσω από την Καστοριά που έχει πετύχει τέσσερα τέρματα.
Την Κυριακή πάντως ο Ολυμπιακός θα έχει μια απουσία, αφού θα λείψει λόγω τιμωρίας ο Θοδωρής Πακάλτσης, που ως τώρα ήταν ο μόνος που δεν έχει λείψει λεπτό.
Η Καλλιθέα προέρχεται από ήττα με 1-0 από την Καλαμάτα εκτός έδρας, ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι που έδωσε στο γήπεδό της είχε παραχωρήσει «λευκή» ισοπαλία στον Εθνικό και την Κυριακή θα έχει νέο προπονητή τον Νίκο Παντελή, που χθες στις πρώτες του δηλώσεις εξέφρασε την ελπίδα του πως θα ενισχυθεί η ομάδα, έστω και την τελευταία στιγμή, πως θα ανακάμψει αγωνιστικά, βελτιώνοντας την επιθετική της επίδοση και τόνισε πως η θέση αυτής της ιστορικής ομάδας είναι στην Σούπερ Λιγκ και όχι στη Β’ Εθνική.

*Ο διαιτητής Κ. Ιωαννίδης του συνδέσμου Πειραιά ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον Ολυμπιακό.
Φέτος έχει σφυρίξει στο ματς Αιγάλεω -Αγροτικός Αστέρας 2-0, ενώ πέρσι σε 3 ματς είχε δυο ισοπαλίες και ένα “2”.

Ο Ολυμπιακός μετά την Καλλιθέα στην 13η αγωνιστική (10/2) θα φιλοξενήσει στο Βόλο τον Πανσερραϊκό, στις 17/2 στο Ελληνικό θα παίξει με τον Εθνικό, τρεις μέρες μετά (Τετάρτη 20/2) θα υποδεχθεί την Καλαμάτα κι αμέσως μετά (24/2) είναι πάλι γηπεδούχος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο α΄ γύρος θα κλείσει στις 2 Μαρτίου στο Αιγάλεω.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου