ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση 14 τόνων τροφίμων για απόρους

συγκέντρωση-14-τόνων-τροφίμων-για-απόρο-721367

Εντυπωσιακός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του προγράμματος «όλοι μαζί μπορούμε», που διοργάνωσαν ο ΣΚΑΙ και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μεταφράζεται στην συγκέντρωση 14.200 τόνων τροφίμων, για τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Η προσφορά αγάπης για τους απόρους συμπολίτες, είναι συγκινητική από την πρώτη κιόλας στιγμή που άρχισε να υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, με αποτέλεσμα να γεμίζουν διαρκώς τα ειδικά καλάθια που έχουν τοποθετηθεί σε μάρκετ της περιοχής μας.

Τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί, αποθηκεύονται στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, για να διανεμηθούν εν συνεχεία στα 25 σημεία σίτισης της Τοπικής Εκκλησίας, προσφέροντας ανακούφιση και στήριξη σε περισσότερες από 2.000 άπορους συμπολίτες μας, σε καθημερινή βάση. Το πρόγραμμα επεκτείνεται σε διάφορα μάρκετ της περιοχής μας και είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση πολλών ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, οι οποίοι προσφέρουν κυριολεκτικά το απόθεμα της αγάπης τους, γεμίζοντας με τρόφιμα τα ειδικά καλάθια που προορίζονται για τα συσσίτια των απόρων.

Οι προαναφερθείσες ποσότητες τροφίμων έχουν διανεμηθεί σε όλα τα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται, δεδομένων των πολυάριθμων καθημερινών αναγκών που πρέπει να καλυφθούν. Σε εποχές κρίσης και παρά την γενικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες, εντούτοις δε διστάζουν να προσφέρουν το απόθεμα της αγάπης τους, σε όσους έχουν ανάγκη βοηθείας.

Οι ποσότητες των τροφίμων που συγκεντρώνονται παρουσιάζουν διακυμάνσεις, καθώς στη διάρκεια του χειμώνα ο μέσος όρος ήταν 500 κιλά τροφίμων σε μηνιαία βάση, ενώ τους δύο τελευταίους μήνες, η ποσότητα των τροφίμων που συγκεντρώνονται, υπολογίζεται σε 300 περίπου κιλά, ενώ στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσφορά αγάπης προς τους μη έχοντες, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των απόρων συμπολιτών μας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου