ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΟΛΟΥ – ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Επαναβεβαίωσαν το καλό κλίμα συνεργασίας

δημαρχοι-βολου-νεασ-ιωνιασ-επαναβεβ-851206

Tη βούληση των δημοτικών αρχών Βόλου και Νέας Ιωνίας να συνεχίσουν τη διαβούλευση για θέματα που άπτονται της διαδημοτικής συνεργασίας σε επίπεδο Πολεοδομικού Συγκροτήματος εξέφρασαν χθες, μετά τη μακρά συνεργασία που είχαν στο γραφείο του δημάρχου Βόλου, οι δήμαρχοι Αλέκος Βούλγαρης και Παύλος Μαβίδης, μαζί με τους αντιδημάρχους Βόλου κ.κ. Γ. Στάμο και Δημ. Δερβένη και τους κ.κ. Γιάννη Καουνά και Φώτη Λαμπρινίδη από τη Νέα Ιωνία.
Στα πλαίσια της ανάγκης να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Πόλης, στην Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, επαναβεβαιώθηκε καταρχήν η βούληση και των δύο πλευρών να υπάρξει συνεργασία, ώστε μετά την κοινωνική διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη, τα δύο δημοτικά συμβούλια να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις που θα θέσουν υπόψη των μελετητών τόσο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, όσο και για την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, που αποτελούν τα δύο βασικά αναπτυξιακά εργαλεία που θα αξιοποιηθούν ώστε να δημιουργηθούν νέες προοπτικές ανάπτυξης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.
Παράλληλα θα συνεχιστεί η συνεργασία, ώστε να υπάρξει μία ενιαία πρόταση με βάση τα δύο Στρατηγικά Σχέδια που έχουν συνταχθεί από τους δύο Δήμους, λαμβάνοντας υπόψη και αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες ανάπτυξης του κάθε Δήμου χωριστά, ενώ οι δύο δήμοι θα συνεργαστούν και για τη σύνταξη κοινού επιχειρησιακού σχεδίου που θα περιλαμβάνει το διεκδικητικό πλαίσιο έργων και παρεμβάσεων εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Στη χθεσινή συνάντηση εργασίας συζητήθηκε επίσης η συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού με επίκεντρο την Πολιτιστική Μεσογειάδα αλλά και την Αργώ, όπου ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα έχει ουσιαστική συμμετοχή.
Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούν οι πολιτιστικοί Οργανισμοί των δύο ΟΤΑ, που θα έχουν την ευθύνη για την αξιοποίηση του συνόλου της πολιτιστικής υποδομής και τη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα προγραμματιστούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου