ΤΟΠΙΚΑ

Τα μπάζα μπλοκάρουν το αεροδρόμιο Σκιάθου

τα-μπάζα-μπλοκάρουν-το-αεροδρόμιο-σκι-851206

Τριακόσιες χιλιάδες κυβικά εκχωματώσεων φρενάρουν τη δημοπράτηση της επέκτασης του αεροδρομίου της Σκιάθου.
Σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, ενώ το έργο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί, η όλη διαδικασία έχει “κολλήσει”, διότι δεν υπάρχει έκταση να εναποτεθούν 300.000 κυβικά μπαζών από εκχωματώσεις που προβλέπονται στο έργο.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας ενημέρωσε εγγράφως χθες το Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια αλλά και το δήμαρχο Σκιάθου Νίκο Πλωμαρίτη, ενημερώνοντας για το πρόβλημα που έχει ανακύψει, προκειμένου να βρεθεί λύση.
“Πηγή” της πληροφόρησης του Τ.Ε.Ε. η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη των έργων της επέκτασης του αεροδρομίου της Σκιάθου.
Η μελέτη περιλαμβάνει την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 60.000 μ2 και επέκταση κατά 100 μ. του βορείου άκρου του διαδρόμου.
Με τα έργα της συγκεκριμένης μελέτης το αεροδρόμιο του Σκιάθου βελτιώνει σημαντικά τις υποδομές του, γεγονός απαραίτητο για ένα διεθνές αεροδρόμιο.
«Και ενώ το έργο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί, όπως επισημαίνεται στην επιστολή που απέστειλε στη ΝΑΜ και το Δήμο Σκιάθου, πληροφορούμαστε ότι έχει προκύψει ένα σημαντικό πρόβλημα.
Η δημοπράτηση του έργου έχει σταματήσει, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εναπόθεσης των προϊόντων εκσκαφής και των υλικών προς απόρριψη, τα οποία αγγίζουν σε όγκο τα 300.000 κυβικά!!!
Όπως τονίζει το Τ.Ε.Ε., το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο από την αρμόδια υπηρεσία, αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της επίλυσης και οι τοπικοί φορείς που πιστεύει “ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά από πρωτοβουλία σας πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα και να δώσουμε γρήγορα την ενδεδειγμένη λύση, καθώς το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου της Σκιάθου, που αποτελεί την «ατμομηχανή» της τουριστικής ανάπτυξης στο νομό, είναι σημαντικότατο έργο τουριστικής και όχι μόνο υποδομής για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και τη Μαγνησία γενικότερα.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου