ΤΟΠΙΚΑ

Τριμερής για τις απολύσεις στην ΑΓΕΤ

τριμερής-για-τις-απολύσεις-στην-αγετ-721770

Για την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Επιθεώρηση Εργασίας ορίστηκε η τριμερή συνάντηση για τις δύο απολύσεις που έγιναν και που προκάλεσαν ακόμη και 24ωρη απεργία σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων έχει ζητήσει να ανακληθούν οι δύο απολύσεις των μηχανικών που έχασαν τη δουλειά τους διότι αρνήθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων που έχει ξεκινήσει η εταιρεία, με απώτερο στόχο από όλο τον Όμιλο να αποχωρήσουν 200 άτομα προσωπικό.

Στην τριμερή οι συνδικαλιστές θα ζητήσουν να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι δύο απολύσεις και θα απαιτήσουν από την εταιρεία να επαναπροσλάβει τους δύο μηχανικούς που σημειωτέον προσέφεραν τις υπηρεσίες τους μέσα στην ΑΓΕΤ για περισσότερα από 25 χρόνια.

Το κλίμα μέσα στο εργοστάσιο του Βόλου, όπου έγινε και το επίκεντρο εξαιτίας των απολύσεων, παραμένει μουδιασμένο, ενώ ενδεικτικό του φόβου που επικρατεί μετά τις δύο απολύσεις είναι το γεγονός ότι, ήδη παρά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, ήδη έχουν υπογράψει και έχουν φύγει οικειοθελώς τις τελευταίες μέρες 17 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το «πλαφόν» για το εργοστάσιο του Βόλου, όσον αφορά το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων, είναι 35 άτομα, τα οποία κυρίως βρίσκονται στο στάδιο πριν από την ωρίμανση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Ο μεγάλος, ωστόσο, προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι αποχωρούν άτομα τα οποία μέχρι σήμερα απασχολούνταν σε νευραλγικές θέσεις και δεν αντικαθίστανται με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κενά που θα δημιουργηθούν, αλλά και την εντατικοποίηση μέσα στα τμήματα της παραγωγής.

Αύριο το πρωί συνεδριάζει πάντως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων, τόσο για την τριμερή της Τετάρτης, όσο και για την 24ωρη πανεργατική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου