ΤΟΠΙΚΑ

To σκάνδαλο Siemens

to-σκάνδαλο-siemens-851206

Ενώ σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες, στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τα μέσα του 2006 και μάλιστα ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό δικαστική έρευνα με αντικείμενο το λάδωμα Ελλήνων πολιτικών, στην Ελλάδα τώρα ξυπνήσαμε και ανακαλύψαμε το σκάνδαλο Siemens.
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, το οποίο κόστισε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ (!!!) και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ! Παρά μόνο η υπογραφή για την απόκτησή του έπεσε από το Βύρωνα Πολύδωρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος δήλωσε μπροστά στους έκπληκτους βουλευτές ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο παρά να υπογράψει, αφού οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί!
Ο Εισαγγελέας του Μονάχου, ο οποίος ηγείται των δικαστικών ερευνών, αφήνει να εννοηθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – ότι έχουν λαδωθεί τουλάχιστον εννιά πρώην υπουργοί διαφόρων ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και ελληνικά κόμματα!
Η δυσκολία της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι η πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών πιέζει για επιβολή τεράστιων προστίμων που ανέρχονται στο ύψος δισεκατομμυρίων δολαρίων, διότι όπως δείχνουν τα πράγματα οι αμερικάνικες εταιρίες αποκλείστηκαν με τρόπο αθέμιτο, προκειμένου να προτιμηθεί η Siemens.
Το ερώτημα είναι γιατί το θέμα απασχολεί τώρα την κοινή γνώμη (με τίνος πρωτοβουλία;) και αν θα χρησιμοποιηθεί για επικάλυψη άλλων θεμάτων της επικαιρότητας (Ζαχόπουλος) ή επιτέλους έστω και αργά η ελληνική πολιτεία θα αποδώσει ευθύνες σ΄ όσους λαδώθηκαν. Οι ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές έχουν φθάσει στην πόρτα των ενόχων κι εμείς τώρα ξεκινάμε τη συζήτηση…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου