ΤΟΠΙΚΑ

Ατύχημα στη Σκιάθο λόγω θυελλωδών ανέμων

ατύχημα-στη-σκιάθο-λόγω-θυελλωδών-ανέ-851206

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν σε διάφορα σημεία της Σκιάθου οι προχθεσινοί θυελλώδεις άνεμοι, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο την ζωή τριών ατόμων, τα οποία καταπλακώθηκαν από λεύκα. Το ατύχημα συνέβη προχθές στην περιοχή Τρούλος, μεσούντων των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπου βρίσκονταν οι παθόντες, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, προκειμένου να κόψουν ξύλα. Η αιτία του ατυχήματος εστιάζεται κατά πάσα πιθανότητα στους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα τους, με αποτέλεσμα την ξαφνική πτώση του δέντρου που προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα στους τρεις ανύποπτους Σκιαθίτες. Αμέσως μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου αλλά λόγω της κατάστασής τους κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε νοσοκομείο. Η δια θαλάσσης μεταφορά ήταν αδύνατη λόγω των θυελλωδών ανέμων που καθιστούσαν απαγορευτικό τον απόπλου των σκαφών κι έτσι, αναγκαστικά, η μεταφορά των τραυματιών έγινε από αέρος.
Οπως αναφέρει συγκεκριμένα ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου Κωνσταντίνος Τσόλας “κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να τεθούν υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση, λόγω του ότι έφεραν πολλαπλά κατάγματα. Επικοινωνήσαμε αμέσως με το ΕΚΑΒ στην Αθήνα και έτσι κατέστη δυνατή η άμεση μεταφορά τους με στρατιωτικό αεροσκάφος C 130, προκειμένου να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο της Αθήνας”.
Οι δυνατοί άνεμοι, εντάσεως 10 και πλέον μποφόρ που έπνεαν προχθές στην περιοχή, προκάλεσαν δεκάδες προβλήματα, όπως αποκολλήσεις κεραμιδιών σε πολλά σπίτια, ενώ χθες η κατάσταση ήταν πλέον υπό έλεγχο. Προβλήματα παρουσιάστηκαν ειδικότερα στις περιοχές Πούντα, Ξάνεμο και Κουκουναριές, ενώ στον δρόμο προς το ΧΥΤΑ διεκόπη προς στιγμή η κυκλοφορία λόγω πτώσης δέντρου, το οποίο όμως μεταφέρθηκε εκτός του οδοστρώματος χάρη στην άμεση παρέμβαση των πολυμελών συνεργείων του Δήμου, αλλά και των εθελοντών οι οποίοι συνέδραμαν την προσπάθεια αποκατάστασης των προβλημάτων στο νησί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου