ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται ο …μύλος για τη δωρεά Κώστα Λούλη στη Μητρόπολη

συνεχίζεται-ο-μύλος-για-τη-δωρεά-κώστ-722270

Εξομολογήσεις, νουθεσίες, παραινέσεις, εξηγήσεις… Όλα –και σε χαμηλούς πάντοτε τόνους- τα είχε η συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας, λύνοντας τη σιωπή του, μετά από μία περίπου εβδομάδα, από όταν ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» αποκάλυπτε το εξώδικο του βιομηχάνου Κ. Λούλη προς τον Μητροπολίτη και τη Μητρόπολη και την υποβόσκουσα διαμάχη των δύο πλευρών γύρω από την τύχη δωρεάς προ 13 ετών, ύψους 100.000.000 δρχ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Την εβδομάδα που μεσολάβησε, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι σιώπησε επειδή το αποφάσισε. Και μίλησε χθες όχι για να υπερασπιστεί, όπως είπε, τον εαυτό του, αλλά για να υπερασπιστεί τους συνεργάτες του και την τοπική Εκκλησία.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα της σιωπής, δέχθηκε τριών ειδών τηλεφωνήματα. «Καταρχήν, από δημοσιογράφους, στα οποία δεν απάντησα. Τα δεύτερα, δυστυχώς, ήταν πολλών ανθρώπων που θέλησαν να μού μιλήσουν για τον Κώστα Λούλη. Τους επετίμησα και εξέφρασα τη μεγάλη μου λύπη, λέγοντας ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν την γνώμη μου για το πρόσωπό του. Τα τρίτα ήταν πολύ αξιόλογα, από πολλούς που θέλησαν να μού εκφράσουν την συμπαράστασή τους. Τους ευγνωμονώ για άλλη μια φορά…».

Εχω ένα πλεονέκτημα, είπε ο κ. Ιγνάτιος. «Απαξ εξελέγην, δεν επανεκλέγομαι, ούτε ζητάω ψήφους. Κάθε φορά θα κάνω το καθήκον μου και αυτό που επιβάλει η συνείδησή μου. Εμείς οι άνθρωποι της Εκκλησίας γνωρίζουμε ότι και η ταπείνωση, πολλές φορές, κάνει καλό και η μετάνοια χρειάζεται… Και αυτά που οι άνθρωποι τα βλέπουν ως πόνο για μας είναι ίσως και παράσημα.»

Την αντίδραση και την πικρία του Κ. Λούλη, την οποία χαρακτήρισε εν μέρει δικαιολογημένη, την απέδωσε, ερωτηθείς σχετικά, στο ότι δεν έγινε «το τελευταίο χατίρι για το τέμπλο του Ναού της Αγίας Αννης».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος απέναντι στη σκληρή επίθεση, που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Κώστα Λούλη… έστρεψε και το άλλο μάγουλο. Τον χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο ευεργέτη της Μητρόπολης και απάντησε:

«Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να επανέλθει η ειρήνη στην ψυχή του. Αρκεί να μην είναι εις βάρος της Τοπικής Εκκλησίας της οποίας ως Επίσκοπος έχω την ευθύνη».

Πάντως, σε ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης της Μητρόπολης στο αίτημα του Κ. Λούλη, να διανεμηθούν μέσω επιτροπής τα χρήματα της δωρεάς σε απόρους και ανέργους, εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Οχι. Αυτά τα χρήματα θα είναι μόνο και αποκλειστικά για να ολοκληρωθεί το έργο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγριάς. Αυτή είναι η απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, αυτή τη συμφωνία θα τηρήσουμε».

Σε ερώτηση γιατί δεν επεστράφη η δωρεά, εφόσον ο σκοπός για τον οποίο δόθηκε ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί, απάντησε: «Είμαι υπεύθυνος ενός Ν.Π.Δ.Δ. Εάν τα χρήματα ήταν στο πρόσωπό μου θα τα επέστρεφα. Όταν, όμως, ανήκουν στο Ν.Π.Δ.Δ. δεν έχω δικαίωμα να αυθαιρετήσω, γιατί θα ήμουν προσωπικά υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Σχετικά με την εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων για θέσεις εργασίας, ο Μητροπολίτης είπε ότι όντως το Ίδρυμα Χρονίων Πασχόντων «Ίδρυμα Εύης Λούλη, η Αγία Υπομονή» αξιοποιήθηκε ως φορέας για την πεντάμηνη απασχόληση, σε κοινωφελείς δράσεις της Μητροπόλης, έξι ανέργων γυναικών. «Γι’ αυτή την πρωτοβουλία αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επρόκειτο, όπως διευκρινίστηκε για ποσό 16.000 ευρώ και ενώ το Ίδρυμα ήταν ανενεργό, αξιοποιήθηκε ένα πρόγραμμα που αφορούσε στη δυνατότητα 5μηνης απασχόλησης. «Ίσως κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει ανεργία. Οι άνεργες έλαβαν έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, τα οποία δεν πέρασαν μέσα από το Ίδρυμα. Ήταν μόνο ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί δεν δέχθηκε να δοθεί από τη δωρεά το ποσό των 30.000 ευρώ για το τέμπλο της Αγίας Άννης Βόλου, απάντησε: «Εξήγησα ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Η Μητρόπολή μας είναι ένα πλοίο που διαπλέει το πέλαγος 24 ώρες το 24ωρο. Από τη διαχείριση των χρημάτων της Μητροπόλεως εξαρτώνται οικογένειες που ζουν και μισθοδοτούνται από την ίδια, όχι από το Δημόσιο, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε μήνα πρέπει να υπογράψω καταστάσεις μισθοδοσίας και ΙΚΑ. Τα έσοδα από τους Ναούς μας έχουν μειωθεί κατά 30 έως και 40%. Ένα μικρό λάθος αυτή την περίοδο θα μπορούσε να εκθέσει τη Μητρόπολη στα πρόσωπα που εργάζονται σ’ αυτήν. Γι’ αυτό είμαι πολύ προσεκτικός και κάθε μήνα δοξάζω τον θεό, γιατί οι άνθρωποι πήραν τους μισθούς τους».

Αναλήψεις λόγω προβλημάτων ρευστότητας στην Ι.Μ.Δ.

Σε ό,τι αφορά τις «σκιές» που άφησε με το εξώδικο ο Κ. Λούλης σχετικά με αναλήψεις από τον λογαριασμό με το ποσό της δωρεάς, χωρίς να δοθούν στον δωρητή εξηγήσεις ή να υπάρξει ενημέρωση, ο κ. Ιγνάτιος είπε: «Τα χρήματα δόθηκαν απευθείας στη Μητρόπολη. Άρα ήταν υπό τη διακριτική της ευθύνη να τα διαχειριστεί. Όντως διαχειριστήκαμε χρήματα, όταν υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας και φυσικά επανήλθαν στο λογαριασμό. Εξάλλου, ήταν ένα ελάχιστο μέρος των χρημάτων. Θα σας πω για την ιστορία, ότι όταν ακόμη ο λογαριασμός ήταν κοινός για τη Μητρόπολη και τον δωρητή, πριν το 2005, ο Κ. Λούλης χρειάστηκε να πάρει το ποσό και προς τιμή του το επέστρεψε».

Για το αν θεωρεί ότι πίσω από την κίνηση του κ. Λούλη κρύβεται κάτι άλλο, απάντησε: «Όχι, δεν ενδίδω σε συνωμωσιολογίες. Νομίζω ότι είναι ένας παραπικρασμός, εν μέρει δικαιολογημένος. Όταν κανείς μιλάει με ένταση θα πει και κάποια πράγματα που ίσως θα πρέπει να τα ανακαλέσει. Μη ξεχνάτε ότι ο ίδιος προεδρεύει των Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου και έχει υπερασπιστεί εξαιρετικά το Μοναστήρι και αυτό συνιστά μια προσωπική του δικαίωση. Μη ξεχνάτε, επίσης, ότι ο ίδιος διατηρεί κελί στο Άγιον Όρος και έχει εμπειρίες πνευματικές και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και κοινοί φίλοι και πνευματικοί άνθρωποι που θα βοηθήσουν και αυτός ο παραπικρασμός να ξεπεραστεί».

Θλιβερή υπόθεση με τρία απλά στοιχεία

Σ’ αυτή την θλιβερή υπόθεση υπάρχουν τρία απλά στοιχεία: Ένας που έδωσε 100.000.000 εκ. δρχ. πριν δεκατρία χρόνια, ένας που τα πήρε, και ένα ίδρυμα που δεν έγινε μέχρι σήμερα, ήταν η απάντηση που έδωσε χθες, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Μητροπολίτη, ο βιομήχανος Κ. Λούλης.

Επιπρόσθετα, στην απάντησή του ο Κ. Λούλης ανέφερε:

«Το να προσπαθεί να πείσει ο Μητροπολίτης και οι συνεργάτες του με την «πνευματική» λογική πως έχοντας στη διάθεσή τους 100.000.000 δρχ. το 2000, δεν ξεκίνησαν μέσα σε 10 – 12 χρόνια, έστω τη θεμελίωση του μικρού ή του «μεγάλου» έργου, τους καθιστούν στην κοινή γνώμη όλο και πιο εκτεθειμένους. Διερωτώμαι, αφού όπως δήλωσε ο κ. Βασιλικός προ οκτώ ετών, δηλαδή το 2005, προέκυψαν τα προβλήματα της εμπλοκής στις Νηές, γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα αποσιωπήθηκε τουλάχιστον προς εμένα και δεν συνεκλήθη ποτέ συμβούλιο του ιδρύματος για να βρεθεί μία λύση.

Θεωρεί κανείς, τόσο τυπικά όσο και ηθικά, δικαιολογημένο σε μια διάρκεια δεκατριών ολόκληρων ετών όπου αποφασίσθηκαν μονομερώς σημαντικές αλλαγές και εμφανίστηκαν μεγάλα εμπόδια και δυσκολίες -κατά την άποψη του Μητροπολίτη- να μην βρεθεί χρόνος έστω δέκα λεπτών για να συζητηθούν αυτά τα σοβαρά θέματα σε ένα συμβούλιο;».

Κλείνοντας την απάντησή του ο κ. Λούλης αναφέρει:

«Τέλος όλα όσα εγώ επικαλούμαι τα βασίζω πάνω σε γραπτές αποδείξεις – παραστατικά τραπεζών, ανακοινώσεις και κείμενα.

Ενώ εκείνοι όλα όσα επικαλούνται τα βασίζουν… σε προφορικές αόριστες συζητήσεις, άγραφες συμφωνίες και αναλύσεις των νομικών τους προτερημάτων που νομίζουν ότι απέκτησαν εκμεταλλευόμενοι την καλοπροαίρετη εμπιστοσύνη, που τους έδειξα.

H κοσμική δικαιοσύνη ας διερευνήσει ό,τι είναι αξιοποίνως ενδιαφέρον. Αυτό όμως για μένα είναι δευτερεύον.

Το πρωταρχικό είναι για την οικογένειά μου ότι προδόθηκαν οι συγκεκριμένες φιλάνθρωπες διαθέσεις τόσο της εκλιπούσας μητέρας μου όσο και των δικών μου προς τους χρονίως πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Αυτό δεν έγινε με τη μη υλοποίηση του σκοπού της δωρεάς μου μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε στάλθηκε και η εξώδικος διαμαρτυρία μου, πρωτίστως για την παρέκκλιση από το πνεύμα και το γράμμα των θείων κανόνων και δευτερευόντως για τις οποιεσδήποτε τυχόν παραβάσεις της κοσμικής νομοθεσίας.

Αυτός ήταν εξ’ άλλου ο λόγος που δεν με οδήγησε εις το να «θωρακίσω» την δωρεά μου με όρους και ρήτρες των υφισταμένων ανθρωπίνων νόμων.

Όπως εγώ συνειδητοποίησα πολύ καλά τις επιπτώσεις από την κατάχρηση μιας τέτοιας εμπιστοσύνης, έτσι και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος θα πρέπει να αντιληφθεί πως η διαχείριση τέτοιων σοβαρών υποθέσεων -με ξένα μάλιστα χρήματα- βασίζεται πάνω σε αποφάσεις συμβουλίων και πρακτικών με υπογραφές.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει πως το κλίμα αγάπης και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο ενός Επισκόπου διαμορφώνεται από τον βίο, την πολιτεία, τα έργα του και τις θεολογικές του τοποθετήσεις. Δεν διαμορφώνεται όμως σε καμία περίπτωση από τηλεφωνικές παραινέσεις».

Είπε ο Μητροπολίτης… …απάντησε ο Κ. Λούλης

Περ χαρακτηρισμών

Μ.Εμείς λειτουργούμε εκκλησιαστικά και πνευματικά. Δεν πρόκειται να επηρεάσουν την άποψή μου για τον ίδιο. Μόνο καλά λόγια έχω να λέω για εκείνον. Και κάνω έκκληση να συνεχίσει να είναι δωρητής.

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου και τους χαρακτηρισμούς που, όπως μού είπαν, ελέχθησαν, πρέπει να σας πω ότι δεν είναι ικανοί να αλλοιώσουν την άποψη για τον κ. Κώστα Λούλη, τον οποίο εκτιμώ για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, τη δημιουργική του δύναμη και την εφηβική, πολλές φορές, ορμητικότητα του.

Λ. Ολη αυτή η σύγχυση, που επιχειρεί η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος εμπλέκοντας δύο άσχετες ιστορίες (Νηές και Αγριά) είναι κατά τη γνώμη μου επιεικώς απαράδεκτη και προκλητική στην κοινή γνώμη.

Οι απαντήσεις του Μητροπολίτη Ιγνατίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος – με το ύφος της «πνευματικότητος» όπως το χαρακτηρίζει ο νομικός της σύμβουλος κ. Βασιλικός – είναι σε μένα ακατανόητες, διότι ενώ με προσφωνούν ως αξιότιμο, στη συνέχεια με εμφανίζουν ουσιαστικά ως …ανισόρροπο!

Για την ακύρωση κατασκευής του Κέντρου

Μ. Όντως, δικαιολογημένα ένιωσε πίκρα που το κοινό μας όραμα για το μεγάλο ίδρυμα, τα σχέδια και οι μελέτες του οποίου υπάρχουν, δεν μπόρεσε να γίνει. Θα γίνει, όμως, αυτό στο οποίο συμφώνησε και ο ίδιος και θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα πεισθεί ότι δεν υπήρξε από την πλευρά μας δόλος ή αδράνεια. Οι συνθήκες, όμως, που όλοι βιώσαμε και ζούμε στάθηκαν αποφασιστικές αιτίες ακυρώσεως του πρώτου έργου.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε συντονισμένα για την αδειοδότηση, ώστε να πραγματοποιήσουμε το όραμα. Δυστυχώς, η κρίση που προέκυψε δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε. Και τότε ήρθε η λύση του βρεφονηπιακού σταθμού, που ήταν ημιτελής. Συμφώνησε και έτσι ξεκινήσαμε. Και σας διαβεβαιώ ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρόνο.

Λ.Καλή τη πίστη εμπιστεύτηκα χωρίς όρους στον Μητροπολίτη Δημητριάδος το 2000 το ποσό των 100.000.000 δρχ. για ένα συγκεκριμένο έργο ισόποσης αξίας, γιατί κατά την άποψή μου ήταν υποτιμητικό να θεωρήσω έναν Μητροπολίτη ως… εργολάβο δημοσίων έργων και να τον δεσμεύσω με χρονικούς περιορισμούς, εγγυητικές και όρους.

Τα έργα αυτά κατά την άποψή μου βασίζονται πάντοτε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στην αγαθή και φιλόχριστη προαίρεση.

Από τη στιγμή, που τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης πιστεύοντας πως εγώ δεν έχω πλέον έννομο δικαίωμα να ζητήσω στο μέλλον ανάκληση μιας δωρεάς όπου δεν υπάρχουν όροι (γι’ αυτό εξάλλου δεκατρία χρόνια μετά χαρακτηρίζει την απαίτηση και την δυσφορία μου συγκεκριμένα ως …αβάσιμη και αναιτιολόγητη(!)), ουσιαστικά αποφάσισε πως δεν υπήρχε πλέον λόγος να πραγματοποιήσει το έργο αυτό! Αυτή είναι η ουσία του πολυσυζητημένου θέματος.

Για τον προϋπολογισμό του Κέντρου

Μ. Ο προϋπολογισμός του ήταν πάνω από 1 δισ. δρχ. και είχε συνδυαστεί από την πρώτη στιγμή με την εξέλιξη της επένδυσης της Νηές. Εκ των υστέρων ήρθε η προσφορά του Κ. Λούλη. Και γνώριζε εξ αρχής ότι εφόσον είχαμε έσοδα από τις Νηές –οι καθυστερήσεις της επένδυσης ήταν ο πιο αποτρεπτικός παράγοντας για το Ιδρυμα- θα μπορούσαμε να το ολοκληρώσουμε και να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του. Τα χρήματα της δωρεάς του Κ. Λούλη αρκούσαν ίσως μόνο για τη θεμελίωση.

Λ.Οι εκτιμήσεις πως το ποσό της δωρεάς… ήταν μικρό και ότι επιπρόσθετα υπήρξαν επιπτώσεις στο έργο αυτό από την εμπλοκή της πωλήσεως της αγροτικής εκτάσεως στις Νηές είναι ιστορίες για μικρά παιδιά, γιατί είναι γνωστό σε όλους πως στην κατασκευή των εκκλησιαστικών έργων (ναών και ιδρυμάτων) δεν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ των προτέρων στο ταμείο το σύνολο της προϋπολογισμένης δαπάνης.

Το δε σενάριο της απόφασης να κατασκευαστεί δήθεν ένα κτίριο (θεωρητικά πάντοτε) μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε συμφωνήσει και που η συμπληρωματική του χρηματοδότηση θα γινόταν μελλοντικά μετά την πώληση της εκτάσεως στις Νηές, μου ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Μητροπολίτη στις 26 Ιουνίου 2010, μέσα μάλιστα στο Ιερό του Αγίου Κωνσταντίνου και φυσικά με άφησε εμβρόντητο.

Την απόφαση να κατασκευάσουν έργο πολύ μεγαλύτερο από το συμφωνημένο – που τελικά ούτε άρχισαν ούτε τελείωσαν ποτέ – την πήραν μόνοι τους, εν αγνοία μου, γιατί νόμιζαν ότι δεν είχαν νόμιμη υποχρέωση να με ενημερώσουν, εφ’ όσον δεν υπήρχε τέτοιος όρος στη δωρεά μου.

Για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό

Μ.Ο σχεδιασμό για τη χρήση της δωρεάς άλλαξε πρόπερσι. Επρεπε και ο ίδιος ο Κ. Λούλης να συμφωνήσει και εφόσον συμφώνησε προχωρήσαμε στο Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Τα χρήματα της δωρεάς υπάρχουν και ήδη αξιοποιούνται για την ολοκλήρωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγριάς, όπως ο ίδιος συμφώνησε.

Το έργο εποπτεύει επιτροπή από τους κ.κ. Ιωάννη Κωνσταντά, Ηλεκτρολόγο Μηχανολόγο, Ελένη Τσουράπα, Μηχανικό και Απόστολο Δουλγέρη, απόστρατο στρατιωτικό, συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επιβλέπων Μηχανικός, βάσει του νόμου, είναι ο κ. Παύλος Κωνσταντάς, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την απόλυτη ασφάλεια και εξασφάλιση αδειοδότησής του.

Με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ που ανέφερε μηχανικός που ορίσθηκε από τον κ. Λούλη, η Μητρόπολη ανέλαβε την ευθύνη να ολοκληρώσει το έργο έστω και αν το πόσο είναι υπέρ-διπλάσιο της δωρεάς.

Θα δοθεί πλήρης απολογισμός με την ολοκλήρωση του έργου, δημόσια και εφόσον τυχόν υπάρχει περίσσευμα χρημάτων εκ της δωρεάς, αυτά θα διατεθούν όπου ο δωρητής επιθυμεί.

Λ.Τα περί προφορικών συμφωνιών για το έργο ενός βρεφικού σταθμού – πού ήδη είχε ξεκινήσει η Μητρόπολη και το είχε εντάξει στο πρόγραμμα των έργων της – τα θεωρώ απαράδεκτα.

Μάταια εδώ και ενάμιση χρόνο περιμένω να συγκληθεί συμβούλιο ώστε να γραφούν στα πρακτικά οι όροι της συμφωνίας αυτής.

Όμως για άλλη μία φορά με αγνόησαν, γιατί νομικά νόμιζαν ότι δεν είχαν την υποχρέωση να με ενημερώσουν!

Δηλώνω κατηγορηματικά πως:

– Ουδέποτε όρισα δικό μου επιβλέποντα μηχανικό για το έργο αυτό.

– Ουδέποτε συγκατατέθηκα άνευ όρων να γίνει το έργο αυτό, οι όροι τους οποίους έθεσα πλήρως αγνοήθηκαν και η περαιτέρω σύνδεση του ονόματός μου με το έργο αυτό είναι εκ του πονηρού και θα αναγκαστώ να καταφύγω άμεσα στη δικαιοσύνη.

Για τον ορισμό της κ. Αννας Λούλη ως ταμία

Μ. Ως ταμίας ορίσθηκε η κ. Αννα Λούλη, με την σύμφωνη γνώμη του κ.

Λούλη, ο οποίος παρευρέθηκε σε σχετική σύσκεψη.

Τον διαψεύδεται δηλαδή, ρωτήθηκε ο Μητροπολίτης. Όχι, το έχει λησμονήσει, απάντησε, ότι ο ίδιος την πρότεινε για τη θέση του ταμία και υπάρχουν μάρτυρες γι’ αυτό. Πιστεύατε ότι θα λειτουργούσαμε αυθαίρετα, ρώτησε ο κ. Ιγνάτιος και λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης έδειξε τη φωτογραφία-ντοκουμέντο από την ημέρα της συμφωνίας.

Λ.Ανάξιο σχολιασμού θεωρώ την δήθεν προφορική μου υπόδειξη να αναλάβει ταμίας του ιδρύματος… η σύζυγός μου και προς απόδειξη αυτών να εμφανίζεται μία… φωτογραφία εμού και του Μητροπολίτη!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου