ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακό λουκέτο στην ΑΓΕΤ

απεργιακό-λουκέτο-στην-αγετ-722314

«Απεργιακό λουκέτο» σήμερα στην ΑΓΕΤ. Εικοσιτετράωρη απεργία στο εργοστάσιο Όλυμπος στο Βόλο αλλά και σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου. Καθολικό το αίτημα για ανάκληση των δύο απολύσεων που έγιναν στο Βόλο, διότι οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν την οικειοθελή αποχώρησή τους.

Το κλίμα μέσα στο εργοστάσιο είναι ιδιαίτερα αγωνιστικό σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων, με όλους τους εργαζόμενους να είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη σήμερα, προκειμένου να μην «κουνηθεί» τίποτα μέσα στο εργοστάσιο.

Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα για το σωματείο ,που χθες, όπως και τις προηγούμενες μέρες, κινητοποιήθηκαν έντονα προκειμένου να πειστούν όλοι οι εργαζόμενοι ότι αυτή η 24ωρη απεργία θα πρέπει να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, ώστε να είναι ισχυρό το μήνυμα που θα «φύγει» προς την εταιρεία.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου ανακοίνωσε χθες ότι στηρίζει την απόφαση των Σωματείων της ΑΓΕΤ, για την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σήμερα Τετάρτη στον Όμιλο, σαν απάντηση στην αρνητική στάση της Εταιρείας για άμεση ανάκληση των απολύσεων συναδέλφων μας.

«Η συγκεκριμένη στάση της Εταιρείας, που έχει μονομερώς διαταράξει επικίνδυνα την εργασιακή ειρήνη στην ΑΓΕΤ, πρέπει να εγκαταλειφθεί άμεσα.

Αυταρχικές ενέργειες, που βασίζονται στο φόβο και στην επιβολή «τετελεσμένων», δεν θα γίνουν αποδεκτές και θα απαντηθούν αναλόγως», σημειώνει με νόημα το ΕΚΒ.

Εις ένδειξη συμπαράστασης στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι απεργοί στο εργοστάσιο, αναμένεται να βρεθούν και εκπρόσωποι άλλων σωματείων για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Η απόφαση για την 24ωρη απεργία ελήφθη μετά το αδιέξοδο της χθεσινής πρωινής συνάντησης με τον διευθυντή του τοπικού εργοστασίου, Θωμά Παπαευθυμίου, που παρά τις ενστάσεις και την επιχειρηματολογία του σωματείου, αρκέστηκε να επαναλάβει τα περί ανάγκης αναδιάρθρωσης του Ομίλου, επικαλέστηκε οικονομικές ζημίες και μείωση παραγωγής για να υπερθεματίσει υπέρ της απόφασης της εταιρείας να προχωρήσει στο πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων για να αποχωρήσουν πάση θυσία εργαζόμενοι από την εταιρεία.

Βασικό αίτημα της 24ωρης απεργίας είναι η προστασία όλων των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων στην εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής από πράξεις πίεσης και εκφοβισμού, η προστασία των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία ΑΓΕΤ Ηρακλής και η ανάκληση των παράνομων απολύσεων των δύο εργαζομένων, που έγιναν με το πρόσχημα της οικιοθελούς αποχώρησης.

«Η αρνητική απάντηση στο αίτημα των εργαζομένων αποδεικνύει ότι δεν τους ενδιαφέρει η εργασιακή ειρήνη, η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, δεν πιστεύουν στις αξίες που διακηρύττουν. Πλέον είναι μονόδρομος, θα αντιμετωπίσουν την οργή,την αγανάκτηση και την δυσπιστία των εργαζόμενων. Απαντάμε συντονισμένα με ομόφωνες αποφάσεις όλα τα σωματεία του ομίλου. Κανείς μόνος τους όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στα καταστροφικά σχέδιά τους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου εν όψει της σημερινής απεργίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου