ΤΟΠΙΚΑ

ΑΡΓΩ: Τα 11 μποφόρ «σήκωσαν» την τέντα της

αργω-τα-11-μποφόρ-σήκωσαν-την-τέντα-τη-851206

Ανεμοι έντεκα και πλέον μποφόρ… σήκωσαν την ειδική τέντα που φυλάσσεται η Αργώ χθες το πρωί στο καρνάγιο στα Πευκάκια. Ανέπαφο παρά την ολική καταστροφή της τέντας το σκάφος που υποστυλώθηκε με ειδικά ξύλινα στηρίγματα για να «αντέξει» τη μανία των ανέμων.
Παρά τους ειδικούς όρους ασφαλείας που είχαν ληφθεί στα πλαίσια της τοποθέτησης της τέντας όπου μέσα φυλάσσεται η Αργώ, η δύναμη του ανεμοστρόβιλου ήταν τέτοια που κατέστησε ανέφικτη κάθε προσπάθεια συγκράτησης του υλικού που καταστράφηκε ολοσχερώς.
Στο χώρο ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν αμέσως ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Μιλτιάδης Ζιάκας καθώς και συνεργεία της ΔΗΤΕΒ, των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Καθαριότητας με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Καπούλα για να συνδράμουν στην προσπάθεια καταγραφής των καταστροφών που σημειώθηκαν στο χώρο.
Για την ασφάλεια του σκάφους θα πρέπει να σημειωθεί ότι κλήθηκε αμέσως ο κατασκευαστής του πλοίου.
Ο κ. Νίκος Ρέππος, συνεπικουρούμενος από τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών και της ΔΗΤΕΒ αλλά και τους ιδιοκτήτες των ναυπηγικών εγκαταστάσεων στην περιοχή με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Καρταπάνη, προχώρησαν στις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να υποστυλωθεί το πλοίο που ευτυχώς μέσα σε αυτές τις αντίξοες και πρωτοφανείς συνθήκες, δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά.
Ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης έδωσε εντολή να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές για να ξεκινήσει αμέσως η αποκατάσταση, ενώ ταχύτατες θα είναι και οι διαδικασίες προκειμένου να επανατοποθετηθεί η ειδική τέντα για να φυλάσσεται το πλοίο.
Δόθηκε εξάλλου εντολή και από χθες το πρωί ο χώρος φυλάσσεται από δύο φύλακες κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 24ωρου.
Σημειώνεται ότι για το μικρό και χαμηλό περιφερειακά τοποθετημένο τοιχίο από μπετόν που ήταν πακτωμένα και στερεωμένα τα κατακόρυφα μεταλλικά υποστυλώματα της τέντας στη ΔΗΤΕΒ έχει επιβληθεί πρόστιμο από το Λιμεναρχείο Βόλου 10.000 ευρώ συν 10.000 ευρώ πρόστιμο διατήρησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου