ΤΟΠΙΚΑ

Μπλακ άουτ στην ΑΓΕΤ

μπλακ-άουτ-στην-αγετ-722502

Η ΑΓΕΤ επιμένει στις απολύσεις. Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση στο εργοστάσιο Όλυμπος στην Αγριά. Με 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη απαντά η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Η απόφαση για την αυριανή 24ωρη απεργία ελήφθη μετά το αδιέξοδο της χθεσινής πρωινής συνάντησης με τον διευθυντή του τοπικού εργοστασίου Θωμά Παπαευθυμίου, που παρά τις ενστάσεις και την επιχειρηματολογία του σωματείου, αρκέστηκε να επαναλάβει τα περί ανάγκης αναδιάρθρωσης του Ομίλου, επικαλέστηκε οικονομικές ζημίες και μείωση παραγωγής για να υπερασπιστεί την απόφασης της εταιρείας να προχωρήσει στο πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων για να αποχωρήσουν πάση θυσία εργαζόμενοι από την εταιρεία.

Μετά την επιμονή αυτή, τα μέλη του σωματείου συνεδρίασαν εκ νέου και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη. Μάλιστα απέστειλαν και το εξώδικο προς τη Διεύθυνση του εργοστασίου προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα για την απεργιακή κινητοποίηση και την υποχρέωση που έχει το σωματείο για να διαθέτει «το αναγκαίο και νόμιμα καθορισθέν προσωπικό για την ασφάλεια και την πρόβλεψη καταστροφών και ατυχημάτων στον εργοστασιακό χώρο».

Κύρια αιτήματα της 24ωρης απεργίας είναι η προστασία όλων των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων στην εταιρία ΑΓΕΤ Ηρακλής από πράξεις πίεσης και εκφοβισμού, η προστασία των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία ΑΓΕΤ Ηρακλής και η ανάκληση των παράνομων απολύσεων των δύο εργαζομένων που έγιναν με το πρόσχημα της οικιοθελούς αποχώρησης.

«Επεσαν» οι μάσκες…

«Οι μάσκες έπεσαν. Δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Η διεύθυνση του εργοστασίου θα αποτυπωθεί στη συνείδηση των εργαζομένων με τα ποιο μελανά χρώματα», σημειώνεται σε σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων προς τους εργαζόμενους που μοιράστηκε στο εργοστάσιο εν όψει της αυριανής απεργίας. Αντί να σχεδιάζουν το παρόν και το μέλλον του εργοστασίου άβουλοι «εκτελούν» πιστά τις εντολές των αφεντικών τους. Άξιος ο μισθός τους και τα μπόνους. Συνεχίζουν χωρίς «ύλλο συκής» πλέον ξεδιάντροπα το καταστροφικό έργο τους. Η αρνητική απάντηση στο αίτημα των εργαζομένων αποδεικνύει ότι δεν τους ενδιαφέρει η εργασιακή ειρήνη, η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και δεν πιστεύουν στις αξίες που διακηρύττουν. Πλέον είναι μονόδρομος, θα αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση και την δυσπιστία των εργαζόμενων. Απαντάμε συντονισμένα με ομόφωνες αποφάσεις όλα τα σωματεία του ομίλου. Κανείς μόνος τους όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στα καταστροφικά σχέδιά τους. Η εξουσιοδότηση προς το σωματείο μας αποτελεί όπλο αντίστασης και ανατροπής του κατήφορου που οδηγούν την εταιρεία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου