Το στοίχημα της Εκκλησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2008-01-29, 00:00:00
Από χθες ο Ορθόδοξος Ελληνισμός θρηνεί την απώλεια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου. Μία εμβληματική φυσιογνωμία, που το διαμέτρημά της είχε γίνει γνωστό πέρα από τα όρια της χώρας.
Τώρα, πέρα από το συναισθηματικό στοιχείο της στιγμής, εκείνο που προέχει είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επίγονοί του θα χειριστούν όλες τις διαδικασίες διαδοχής του, χωρίς προκλητικό τρόπο που θα προσιδιάζει με όλα όσα βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Εκκλησία πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται με αφορμή τη διαδοχολογία για τον Αρχιεπισκοπικό θώκο, οι εκκλησιαστικοί μας ταγοί να μας εμποτίσουν έτι περαιτέρω με την αποφορά του τηλεοπτικού οχετού που βιώνουμε εσχάτως, όπου για σαράντα περίπου ημέρες είμαστε θεατές σε μία οπτικοακουστική χαβούζα, με την Κυβέρνηση να αδυνατεί να πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα δώσουν ένα διαφορετικό τόνο αισιοδοξίας σε όλους μας.
Η Ελλαδική Εκκλησία με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός έχει μία χρυσή ευκαιρία. Να νεκραναστήσει τη χαμένη της τιμή και υπόληψη στην οποία έχει περιπέσει στα μάτια πολλών συμπολιτών μας. Δεν χρειάζεται με τις ίντριγκες στον αγώνα δρόμου για τη διαδοχή να εκπέμψει τα μηνύματα που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Σκάνδαλα, διαπλοκή, λοβιτούρες, συναλλαγές και εκβιασμούς. Εάν δεν μπορούν να τα αποφύγουν, γιατί είναι και η Εκκλησία του Θεού ένα σύστημα εξουσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τότε ας κρατήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα . Δεν αντέχει άλλο ο απλός κόσμος…
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=