ΤΟΠΙΚΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΑΛ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Μελέτη για νέο Δημαρχείο στο Βόλο

πρασινο-φωσ-απο-αλ-βουλγαρη-μελέτη-για-851206

Στο περιθώριο των έργων της καθημερινότητας η σημερινή Δημοτική Αρχή Βόλου, κάτω από την προτροπή του Δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη, προσπαθεί να συγκροτήσει και μία σειρά από προτάσεις και μελέτες έργων που θα αφήσουν σε βάθος χρόνου το δικό τους στίγμα για τη λειτουργία της πόλης.
Ειδικότερα οι εντολές που έχει δώσει ο Δήμαρχος Βόλου στο Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτρη Παντελή είναι να προχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες στη σύνταξη και ωρίμανση των παρακάτω σημαντικών έργων, για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταβληθεί στη συνέχεια προσπάθεια, προκειμένου τα συγκεκριμένα έργα να τύχουν χρηματοδότησης είτε από πόρους του Δ΄ ΚΠΣ είτε σε συνεργασία με το ιδιωτικό τομέα, με την εφαρμογή του θεσμού της αυτοχρηματοδότησης.
ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ: Στο Γενικό Διευθυντή του Δήμου Βόλου έχει δοθεί η εντολή να μελετηθεί η αξιοποίηση της Πλατείας Ρήγα Φεραίου στο Δημαρχείο. Βούληση του Αλέκου Βούλγαρη, δεδομένου ότι κάθε χρόνο μπαίνουν σε κυκλοφορία 5.000 νέα αυτοκίνητα στους δρόμους της πόλης, είναι η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης. Στις κατευθυντήριες οδηγίες του Δημάρχου είναι να δημιουργηθεί σε όλο το χώρο της Πλατείας Δημαρχείου ένας μεγάλος υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ στην επιφάνεια του εντολή του Δημάρχου είναι ο σχεδιασμός και η σύνταξη μελέτης για την ανέγερση ενός νέου κι σύγχρονου Δημαρχείου, καθώς είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι το υπάρχον κτίριο κρίνεται ανεπαρκές για το σημερινό εύρος του Δήμου, όπου οι υπηρεσίες ασφυκτιούν και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του.
Ένα πρώτο εμπόδιο για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που προέκυψε από την Πολεοδομία, επειδή ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου, φαίνεται να ξεπερνιέται με ανταλλαγή ως χώρου πρασίνου του χώρου που θα δημιουργηθεί στο χώρο της παλαιάς ιχθυαγοράς, η οποία ως γνωστόν γκρεμίστηκε και στη θέση της επίκειται η δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου και πλατείας.
Το έργο αυτό, όπως εκτιμούν στο Δήμο, ότι θα πρέπει να γίνει μέσω αυτοχρηματοδότησης και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούσε, όπως λένε στο Δήμο, στον ιδιώτη-κατασκευαστή να δοθεί η εκμετάλλευση του υπόγειου γκαράζ και ως αντάλλαγμα να δοθεί στο Δήμο το κτίριο του νέου Δημαρχείου.
ΓΚΑΡΑΖ ΙΩΛΚΟΥ: Μία από τις εντολές που δόθηκε στο Γενικό Διευθυντή από το Δήμαρχο είναι να μελετηθεί και να συνταχθεί μελέτη που θα αφορούν στη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο της Πλατείας Ελευθερίας και των Δικαστηρίων. Η πρόταση που αποφασίστηκε να μελετηθεί είναι η οδός Ιωλκού να γίνει υπόγειο πάρκινγκ και στην επιφάνεια της Πλατεία, ενώ η κάθοδος των οχημάτων θα μπορούσε να γίνει με στροφή δεξιά στην Ανθίμου Γαζή και στη συνέχεια, μέσω των οδών Κουταρέλια και Γαλλίας, θα γίνεται η παροχέτευση των οχημάτων είτε προς την Ιωλκού είτε προς τη Δημητριάδος μέσω της οδού Παύλου Μελά .
ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΙΩΛΚΟΥ: Ο Δήμαρχος Βόλου έχει λάβει ήδη την υπόσχεση του Περιφερειάρχη ότι ένα από τα έργα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Θεσσαλίας του Δ΄ ΚΠΣ είναι η υπογείωση της οδού Ιωλκού στο ύψος του περιφερειακού. Στο Δήμο έχουν ζητήσει για το θέμα τη συνδρομή του επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην έδρα της Οδοποιίας κ. Νίκο Ηλιού. Στις πρώτες σκέψεις είναι να
υπογειωθούν δύο από τις τέσσερις υπάρχουσες λωρίδες κυκλοφορίας οι οποίες θα παρακάμπτουν την οδό Ιωλκού, ενώ οι υπόλοιπες δύο λωρίδες θα χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση της τοπικής κυκλοφοράς από Βόλο προς Αηδονοφωλιές και αντίστροφα .
ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΑΓΑΣΩΝ: Μέσα στις σκέψεις που συζητούνται είναι ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να παρακαμφθούν οι σιδηροδρομικές γραμμές για την δημιουργία ενός εσωτερικού δακτυλίου, στο ύψος της οδού Παγασών, με τη δημιουργία ανισόπεδης γέφυρας που θα συνδέσουν την περιοχή των Παλαιών με την περιοχή της οδού Παπαδιαμάντη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου